VK negūst pārliecību par vairāku izglītības iestāžu dienesta auto izmantošanu tikai darba vajadzībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Degvielas izlietojuma uzskaite un ceļazīmju noformēšana vairākās izglītības iestādēs nesniedz pārliecību par dienesta automašīnu izmantošanu tikai darba uzdevumu veikšanai, norādīts Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā par Izglītības un zinātnes ministrijas 2014.gada pārskata sagatavošanas pareizību.

VK uzsvēra, ka netika gūta pārliecība par Jēkabpils Agrobiznesa koledžas degvielas izdevumiem 8648 eiro apmērā un Saulaines Profesionālās vidusskolas degvielas izdevumiem 1963 eiro apmērā, jo, salīdzinot iestādēm piederošo automašīnu odometra rādījumus ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā pieejamo informāciju par odometra rādījumiem brīdī, kad automašīnas veikušas tehnisko apskati, tika konstatētas atšķirības.

Konstatēts, ka Saulaines Profesionālajai vidusskolai piederošās automašīnas odometra rādījums, kas fiksēts CSDD, veicot automašīnas tehnisko apskati, ir par 4332 kilometriem lielāks, nekā ir uzrādīts ceļazīmē. Profesionālās izglītības kompetences centram (PIKC) «Valmieras tehnikums» šī starpība konstatēta 503 kilometru apmērā, savukārt Jēkabpils Agrobiznesa koledžai piederošo automašīnu kopējā starpība starp odometra rādītājiem un ceļazīmēs ietverto informāciju bija 478 949 kilometri. Šāda summa veidojusies, summējot četru automašīnu veiktās kilometrāžas rādītājus.

PIKC «Valmieras tehnikums», Saulaines Profesionālajai vidusskolai, Jēkabpils Agrobiznesa koledžai, PIKC «Ogres tehnikums», PIKC «Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums» un PIKC «Rīgas Tehniskā koledža» piederošo automašīnu ceļazīmēs netiek norādīts konkrēts brauciena mērķis un adrese, kā rezultātā nav iespējams gūt pārliecību, ka transportlīdzeklis ir izmantots tikai iestādes uzdevumu veikšanai, norādīja VK.

Izglītības un zinātnes ministrijai kā par konsolidācijas procesu atbildīgajai iestādei ir jāizvērtē VK konstatētais un jāveic darbības, lai nodrošinātu, ka transportlīdzekļi tiek izmantoti tikai darba uzdevumu veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu