Projekts «Skolas.lv» valsts budžetā radījis 3,55 miljonu eiro zaudējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Skolas.lv

Projekta «Skolas.lv» īstenošana valsts budžetā radījusi zaudējumus 3,55 miljonu eiro apmērā, liecina Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojums par Izglītības un zinātnes ministrijas 2014.gada pārskata sagatavošanas pareizību.

Minēto summu veido 1,99 miljoni eiro valsts budžeta finansējuma, kā arī ERAF finansējums 1,536 miljonu eiro apmērā, ko ar valdības lēmumu nolemts segt no valsts budžeta līdzekļiem.

Projekta mērķis bija radīt vienotu, publisku, interaktīvu piekļuves vidi visai ar izglītības procesu saistītajai informācijai iesaistītajām un ieinteresētajām pusēm. Tika plānots, ka projekta rezultātā portāls «Skolas.lv» kļūs par vienotu piekļuves punktu ar izglītības procesu saistītas informācijas iegūšanai un dažādu e-pakalpojumu saņemšanai un iegūšanai. Projekta kopējās izmaksas plānotas 3,528 miljonu eiro apmērā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau 2012.gadā bija informēta par iespējamiem trūkumiem projekta īstenošanā, jo piesaistītie eksperti secināja, ka projekta piedāvātā funkcionalitāte papildina jau pieejamās iespējas citos portālos un projekta izmaksas ir nepamatoti augstas, tādējādi noslēgtais līgums ir valstij neizdevīgs un tas jālauž. Tomēr IZM šādi nerīkojās, bet, tieši pretēji, iesniedza maksājuma pieprasījumu 1,98 miljonu eiro apmērā.

VK konstatēja, ka IZM nav sasniegusi projekta «Skolas.lv» mērķi.

Kā ziņots, lai izvērtētu amatpersonu atbildību, Ģenerālprokuratūra ir sākusi kriminālprocesu saistībā ar projekta «Skolas.lv» pārtraukšanu. Kā aģentūru LETA informēja prokuratūrā, ir izskatīts no IZM saņemtais iesniegums un pārbaudē konstatēts, ka 2014.gada 10.novembrī ministrija pieņēmusi lēmumu par projekta rezultātu turpmākas uzturēšanas atzīšanu par nelietderīgu. Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt kriminālprocesu. Kriminālprocess izmeklēšanai nosūtīts Valsts policijai.

Jau ziņots, ka IZM ir noslēgusies dienesta pārbaude par portāla «Skolas.lv» projektu, secinot, ka projekts nav izdevies, jo ministrijā trūcis administratīvās kapacitātes, kā arī slikti strādājis projekta vadītājs. IZM pārmetumus projekta vadītājam nosūtīja Ģenerālprokuratūrai, lai tā izvērtē, vai projekta gaitā ir veiktas kādas kriminālas darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu