Lielākā daļa «Vienotības» deputātu Valsts prezidenta vēlēšanās atbalstīšot Vējoni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielākā daļa «Vienotības» frakcijas deputātu Valsts prezidenta vēlēšanās balsos par pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), liecina raidījuma «LNT Ziņas» veiktā aptauja.

Tā atzina 13 no 23 «Vienotības» deputātiem. Vēl septiņi partijas pārstāvji atbalstīšot Nacionālās apvienības virzīto Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, bet divi deputāti - Ints Dālderis un Inese Lībiņa-Egnere - atbildēja, ka lēmumu vēl nav pieņēmuši. Dzintara Zaķa viedokli raidījumam noskaidrot neizdevās, taču arī viņu varot pieskaitīt pie Vējoņa atbalstītājiem.

Par Vējoni balsošot Solvita Āboltiņa, Edvards Smiltēns, Kārlis Šadurskis, Hosams Abu Meri, Aldis Adamovičs, Inesis Boķis, Janīna Kursīte, Vilnis Ķirsis, Ainars Latkovskis, Romualds Ražuks, Juris Šulcs, Jānis Upenieks, Viktors Valainis. Savukārt par Levitu balsošot Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Ojārs Ēriks Kalniņš, Atis Lejiņš, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis, Ilze Viņķele.

Kā norāda raidījums,

«Vienotība» ir vienīgā Saeimas frakcija, kurai Valsts prezidenta vēlēšanu dienā noteikts brīvais balsojums.

Prezidenta vēlēšanas notiks 3.jūnijā un uz valsts augstākās amatpersonas posteni ir pieteikti četri kandidāti - Vējonis, Levits, «Saskaņas» virzītais Sergejs Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības kandidāts Mārtiņš Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu