Rīgā rīko akciju «Pasmēķēji? Pietiek!»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Atzīmējot Pasaules dienu pret tabaku, 29.maijā Rīgas domes Labklājības departaments rīko akciju «Pasmēķēji? Pietiek!», informēja RD pārstāve Līva Vītola.

Viņa norādīja, ka akcijas ietvaros būs iespējams ne tikai veikt dažādus veselības mērījumus, piemēram, noteikt holesterīna līmenī asinīs vai izmērīt arteriālo asinsspiedienu, bet konsultēties arī par smēķēšanas atkarības profilaksi.

Būs iespējams uzzināt informāciju gan par cigaretēs esošo vielu ietekmi uz cilvēka organismu, smēķēšanas ietekmējošiem faktoriem un pasīvo smēķēšanu, gan palīdzības iespējām, lai mudinātu rast motivāciju un spēkus smēķēšanas atkarības pārtraukšanai.

Šādas konsultācijas varēs saņemt Aglonas ielā 35/3, Gaiziņa ielā 7, Aptiekas ielā 8, Slokas ielā 161 un Šarlotes ielā 1B.

Savukārt 27.maijā Rīgas 1.slimnīcas teritorijā, būs iespēja izmēģināt spēkus interaktīvās vides spēlēs – lielformāta puzles likšanā par atkarības tematiku, kā arī izspēlēt spēli «Atoms», lai pārbaudītu savu erudīciju veselības veicināšanas jautājumos.

Slimību profilakses un kontroles centra dati visas Latvijas mērogā liecina, ka 2014.gadā ikdienā smēķēja 36% 15-64 gadus veco Latvijas iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu