Slimnīcā Rīgā vēl ārstējas trīs autobusa avārijā cietušie Liepājas skolēni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā vēl ārstējas trīs Liepājas skolēni, kuri vakar uz Liepājas šosejas cieta kravas automašīnas sadursmē ar autobusu, informēja Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

Saskaņā ar Liepājas Sporta pārvaldes rīcībā esošo informāciju pašlaik viena meitene no slimnīcas Rīgā jau ir izrakstīta, bet trīs bērni vēl palikuši slimnīcā veselības stāvokļa novērošanai. Skolēni ir pie samaņas, un nevienu no viņiem nav bijis nepieciešams ievietot reanimācijas nodaļā.

Autobusā bija vairāk nekā 30 skolēnu no Liepājas. Lielākā daļa no viņiem jau vakar nogādāti atpakaļ Liepājā.

Foto: Kadrs no video

Liepājas Reģionālās slimnīcas traumpunktā palīdzība sniegta 14 skolēniem ar dažādu ķermeņa daļu - roku, kāju un galvas - sasitumiem. Vienam bērnam bijis kakla muskuļu sastiepums. Nevienu no šiem skolēniem nav bijis nepieciešams stacionēt Liepājas slimnīcā, tādēļ viņi ārstējas ambulatori, aģentūru LETA informēja Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Kā informēja Lagzdiņš, Liepājas Sporta skolas jaunie vieglatlēti vakar bijuši ceļā uz sacensībām, kas šodien paredzētas Valmierā. Bija plānots, ka skolēni pārnakšņotu Murjāņos, bet šorīt dotos tālāk uz Valmieru. Autobusa avārija šos plānus izjaukusi, un Liepājas Sporta skolas audzēkņi šodien sacensībās nepiedalās.

Kā ziņots, vakar ap plkst.15.50 uz Liepājas šosejas Tukuma novada Džūkstē kravas automašīna sadūrās ar skolēnus vedošu autobusu. Policija noskaidrojusi, ka kravas automašīna iebrauca autobusam aizmugurē. Kravas automašīnas vadītāja organismā konstatētas 1,42 promiles alkohola.

Foto: Kadrs no video

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, slimnīcā ar vieglām un vidēji smagām traumām tika nogādāti pieci bērni. Bērniem mediķi konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu, ķermeņa sasitumus un elkoņa traumas. Valsts policija informēja, ka avārijā cietis arī kravas automašīnas «MAN» vadītājs.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka sadursme starp autobusu un kravas automašīnu notika autoceļa Rīga-Skulte-Liepāja 43.kilometrā, kur palīdzības sniegšanas un izmeklēšanas laikā Valsts policijas darbinieki regulēja satiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu