Likvidē trīs profesionālās vidusskolas un vienu arodskolu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā sarūkošo izglītojamo skaitu, valdība šodien nolēma likvidēt trīs profesionālās vidusskolas, kā arī vienu arodskolu. Ar šo lēmumu no 1.septembra tiks likvidēta Jaungulbenes Profesionālā vidusskola, Rīgas Pārdaugavas profesionālā vidusskola, Skrundas Profesionālā vidusskola, kā arī Alsviķu arodskola.

Valdība vienojās, ka vēl atsevišķi tiks skatīti jautājumi par skolu ēku turpmāko nākotni. Iesaistītajām ministrijām jāizvērtē jautājums par nekustamo īpašumu tālāko apsaimniekošanu, proti, kā rīcībā tās tiks nodotas.

Skrundas Profesionālā vidusskola, kur pērnā gada oktobrī valsts finansētās grupās mācījās 189 izglītojamie, tiks pievienota Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam, kas pārņems vidusskolas izglītības programmas, izglītojamos un ar izglītības programmu īstenošanu saistīto kustamo mantu un lietvedību. Vidusskolas izglītojamajiem tiks piedāvāta iespēja turpināt izglītības ieguvi tehnikumā. Vidusskolas izglītojamajiem tiks nodrošināta iespēja dzīvot tehnikuma dienesta viesnīcā, savukārt tehnikums piedāvās iespēju lielākajai daļai no vidusskolas pedagogiem turpināt darbu tehnikumā.

Rīgas Pārdaugavas profesionālajā vidusskolā mācās 292 izglītojamie. Ar valdības lēmumu vidusskolas funkcijas tiks nodotas Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošajai Rīgas Amatniecības vidusskolai (RAV), kura īsteno radniecīgas izglītības programmas. Darbs RAV tiks piedāvāts visiem 40 likvidējamās vidusskolas pedagogiem, jo RAV pārņemot visas izglītības programmas un izglītojamos. Savukārt no vidusskolā strādājošajiem 35 tehniskajiem darbiniekiem darbs RAV tiks piedāvāts tikai 13 darbiniekiem.

Alsviķu arodskolā, kurā tiek īstenotas arī speciālās izglītības programmas, mācās 142 izglītojamie. Arodskolā speciālās izglītības grupās mācās 112 izglītojamie, pedagoģiskās korekcijas grupā - 15 izglītojamie un parastā grupā - 15 izglītojamie. 22 arodskolas izglītojamie ir bāreņi. Nolemts arodskolu pievienot Smiltenes tehnikumam. Tas došot iespēju paplašināt izglītojamo pieeju arī citām izglītības programmām, vienlaikus nodrošinot gan iekļaujošas izglītības iespēju, gan saglabājot arodskolu kā tehnikuma mācību īstenošanas vietu. Tehnikums tiek noteikts par arodskolas izglītības programmu, funkciju, tiesību, saistību, prasību, finanšu līdzekļu, bilancē esošās mantas, lietvedības un arhīva pārņēmēju.

Jaungulbenes Profesionālajā vidusskolā uz 2015.gada 1.janvāri mācās 158 izglītojamie, tādējādi nenodrošinot pilnas izglītojamo grupas. Pieņemts lēmums par vidusskolas likvidēšanu un vidusskolas izglītības programmu nodošanu Smiltenes tehnikumam, nesaglabājot Jaungulbeni kā tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu