Prezidenta vēlēšanu priekšvakarā briest pārmaiņas «Latvijas Avīzē»; neskaidra ilggadējā veidotāja Krustiņa nākotne laikrakstā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā briest pārmaiņas laikraksta «Latvijas Avīze» redakcijā, un neskaidra ir ilggadējā tās veidotāja, pašreizējā redakcijas padomes priekšsēdētāja Voldemāra Krustiņa nākotne laikrakstā.

Kā apstiprināja Krustiņš, pagājušajā nedēļā laikraksta izdevēja AS «Lauku Avīze» valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis informējis, ka viņš tiek atstādināts no redakcijas padomes priekšsēdētāja amata. «Teica, ka mani pakalpojumi vairs nav vajadzīgi,» sacīja Krustiņš. Pagaidām gan formāli nekādi rīkojumi vai citi dokumenti viņam neesot uzrādīti.

Krustiņš nosūtījis vēstuli uzņēmuma padomei, kurā norādījis uz nesaskaņām starp viņu un uzņēmuma vadību.

«Sakarā ar to, ka «Lauku Avīzes» izdevniecības pašreizējiem īpašniekiem un viņu pārstāvošo uzņēmuma padomi (priekšsēdētājs Olafs Berķis) un mani kā redakcijas padomes priekšsēdētāju ir izveidojušies pilnīgi savstarpēji izslēdzoši uzskati un prakse par vārda un preses brīvības mūsdienīgo saturu un redakcionālas patstāvības izpratni, man ir paziņots par līdzšinējās sadarbības vienpusēju pārtraukšanu tūlīt un nekavējoties.

Šo paziņojumu nevaru uzskatīt par pierastu politiska spiediena izpausmi prezidenta pirmsvēlēšanu cīņu laikā,»

teikts aģentūras LETA rīcībā esošajā Krustiņa vēstulē.

Viņš tajā arī pauž viedokli, ka «pašreiz notiekošo darbību mērķi ir tālejošāki, ar nolūku avīzes vairāk nekā divus gadus nemainīgi saglabāto nacionāli konservatīvās avīzes kursu nomainīt ar pakļaušanu vienas partijas, lai neteiktu - vienas politiskas personas - «kursam«».

Pēc viņa domām, tāda rīcība izraisīs uzticamības un lasītāja uzticības zaudēšanu.

Kā skaidroja Kļavinskis, šo piektdien paredzēta uzņēmuma padomes un valdes sēde, kurā paredzēts lemt par laikraksta redakcijas padomes paplašināšanu. Kļavinskis nekomentēja, vai kāds no pašreizējās laikraksta redakcijas, tostarp Krustiņš, varētu zaudēt amatu, aicinot par pieņemtajiem lēmumiem interesēties piektdien.

Laikraksta «Latvijas Avīze» galvenā redaktore Linda Rasa nekomentēja iespējamās pārmaiņas redakcijā.

Ar «Lauku Avīzes» padomes priekšsēdētāju Olafu Berķi aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, iespējamās

pārmaiņas notiek Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā un varētu būt saistītas ar redakcijas attieksmi pret atsevišķiem prezidenta amata kandidātiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Krustiņš 1988.gadā kļuva par «Lauku Avīzes» («Latvijas Avīzes» iepriekšējais nosaukums) pirmo galveno redaktoru. 1997.gadā viņš aizgāja no «Lauku Avīzes» galvenā redaktora amata, kļūstot par valdes priekšsēdētāju SIA «Lauku avīze». Šo amatu viņš atstāja 2001.gadā saistībā ar aiziešanu pensijā. Kopš 2005.gada viņš ir laikraksta «Latvijas Avīze» redakcijas padomes priekšsēdētājs, tostarp veidojis laikrakstā intervijas.

Akciju sabiedrībām savi akcionāri nav jāatklāj, taču iepriekš ticis ziņots, ka AS «Lauku Avīze» lielākais īpašnieks pastarpināti ir Ventspils uzņēmums «Ventbunkers».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu