Pieredzējušajam Limbažu skolotājam tomēr darbs nebūs jāatstāj

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Limbažu novada ģimnāzijas vēstures skolotājam Uldim Umulim, kuram pēc 30 profesijā pavadītiem gadiem darbs tika uzteikts padomju laikā iegūtas izglītības dēļ, skola tomēr nebūs jāatstāj, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Bija paredzēts, ka šī būs pēdējā darba nedēļa, jo Latvijā šo padomju laikā iegūto izglītību neatzīst, svētdien vēstīja «LNT Ziņu TOP 10». Taču Izglītības kvalitātes valsts dienesta lēmums ticis mainīts, un šodien skolas vadība atsaukusi darba uzteikumu ar Atzinības krustu apbalvotajam skolotājam.

Dienesta vadītāja Inita Juhņēviča, kura šodien bija devusies uz Limbažiem personīgi tikties ar skolotāju, atzina, ka

Valsts izglītības informācijas sistēmā ieviesusies kļūda un nebija zināms, ka skolotājam ir nepārtraukts 30 gadu darba stāžs.

Šādā gadījumā likums pieļauj izņēmumus.

Skolotājam patiešām neesot jāmācās augstākās izglītības iestādē un jāiegūst atbilstošs bakalaura grāds, jo tiek pielīdzināta viņa pieredze. Skolotājam būs jāmācās 72 stundu kursos.

Umulis raidījumam stāstīja, ka jau bija paspējis sākt kravāt mantas un sasiet pirmās paciņas. Viņš neslēpa, ka šajās dienās saņēmis tik daudz atbalsta kā nekad dzīvē. Tomēr atzinis, ka jūtas vainīgs par sacelto ažiotāžu.

«Es esmu pēdējais dinozaurs, kas palicis, es esot vienīgais gadījums. Par to jau mazliet kauns,» atzina skolotājs.

Viņš norādīja, ka skolā strādāt vienmēr bijis viegli - bērnu dēļ. Un, lai gan būs vajadzīgs kāds brīdis, lai atgūtos, 1.septembrī viņš sāks jaunu mācību gadu kopā ar pārējiem.

«Paldies visiem - centīšos attaisnot,» piebilda Umulis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu