Vircavs: Stradiņa slimnīcā atsākti būvniecības darbi divos blokos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Paula Stradiņa slimnīcā sākti būvniecības darbi divos blokos, bet jūnijā tiks lemts par būvniecību arī pārējos blokos, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Būvvaldes vadītājs pastāstīja, ka darbi pilnā apmērā atsākti divos blokos - energoblokā un sestajā blokā, kur bija konstatētas vismazākās problēmas. «Tur šie defekti ir novērsti un būvvalde ir atļāvusi šos darbus turpināt. Kas attiecas uz pārējo objektu, nekādi būvdarbi nav atļauti un notiek konstatēto defektu novēršana. Tikai pēc tam, kad šie defekti būs novērsti [..] varēsim runāt par tālāku bloku būvniecību,» sacīja Vircavs.

Viņš uzsvēra, ka defektu novēršanas darbs notiek atbilstoši tam plānam, kāds tika būvvaldē iesniegts. «Kvalitāti nodrošina būvniecības dalībnieki. Tad kad būs kārtējais atskaites posms, piemēram, šo darbu nodošana ekspluatācijā, tad arī būvinspektors pārbaudīs, kā tas viss ir izdarīts. Vai ir šie darbi veikti atbilstošā secībā, vai ir piedalījušies visi tie dalībnieki, kuriem ir jāpiedalās atbilstoši tam projektam, kuru konstruktors un arhitekts ir iecerējuši,» skaidroja Vircavs.

Savukārt būvdarbi pārējos blokos varētu tikt atsākti jūnijā, kad būs pabeigta defektu novēršana un Rīgas pilsētas būvvalde novērtēs paveikto un lems par atļaušanu atsākt darbu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas būvniecības projekta pirmā kārta ietver četras atsevišķas celtnes. Lietus un pēc tam ūdens sasalšanas dēļ defekti tika konstatēti divos lielākajos celtniecības objektos. Konstatēto defektu dēļ būvniecība pašlaik ir apturēta. Līgums paredz, ka visi nekvalitatīvie darbi tiek veikti uz būvnieka rēķina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu