Valsts prezidenta amata kandidāti būtu izlēmīgi, ja Latvijā ienāktu «zaļie cilvēciņi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta amata kandidāti sola rīkoties izlēmīgi gadījumā, ja Latvijā ienāktu «zaļie cilvēciņi».

«Kā jau sen esmu teicis, nošausim,» - tā savu rīcību šajā situācijā prognozē pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits aģentūrai LETA sacīja, ka gadījumā, ja Latvijā ienāktu «zaļie cilvēciņi», tos vajadzētu «nekavējoties likvidēt, kā arī iedarbināt NATO aizsardzības sistēmu».

Savukārt deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) arī šādā situācijā sola nodrošināt kārtību un drošību, bet parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs (S) norādīja, ka viņš kā Valsts prezidents «zaļo cilvēciņu» ienākšanas gadījumā rīkotos atbilstoši Satversmē paredzētajam, proti, ieceltu virspavēlnieku un sasauktu Saeimas sēdi.

Kā ziņots, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez atšķirības zīmēm. Mediji viņus sāka dēvēt par «zaļajiem cilvēciņiem». Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk atzina, ka Krimas notikumos piedalījušies Krievijas karavīri, lai gan iepriekš viņš to bija noliedzis.

Kā ziņots, Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pēc nedēļas - 3.jūnijā.

Kas jāzina par Valsts prezidenta amata kandidātiem?


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu