RAKUS: ādas vēzi atklāj arvien agrīnākā stadijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ādas vēzi Latvijā atklāj arvien agrīnākā stadijā, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) onkologs Aleksandrs Derjabo.

Viņš norādīja, ka cilvēki ir labi informēti par ultravioletā starojuma kaitīgumu, kā arī par to, kā sevi pasargāt no tā ietekmes.

"Cilvēki ir kļuvuši arī vērīgāki pret saviem ādas veidojumiem un man par lielu prieku jāatzīst, ka 90% pacientu, kuri vēršas pie manis, lai pārbaudītu dzimumzīmes, to dara profilaktiskos nolūkos – tātad viņi apzinās riskus un negaida līdz situācija ieņem negatīvu virzienu,» tā Derjabo.

Vienlaikus viņš atzina, ka pēdējo divu gadu laikā ādas vēzis Latvijā ir ieņēmis pirmo vietu starp pārējām ļaundabīgo audzēju diagnozēm un šāda situācija ir novērojami arī citās pasaules valstīs.

RAKUS onkologi trešdien rīko praktisko semināru, kura centrālā tēma ir savlaicīga ādas vēža diagnostika. Tikšanās laikā speciālisti iepazīstina ar galvenajiem vizuālajiem parametriem, kam būtu jāpievērš uzmanība, domājot par savlaicīgu ļaundabīgu ādas veidojumu diagnostiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu