Magonis vēl nesteigs nojaukt nelikumīgi būvēto laivu māju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

VAS «Latvijas Dzelzceļš» prezidentam Uģim Magonim tiesa ir uzdevusi nojaukt nelikumīgi uzbūvētu laivu māju Lielā Baltezera aizsargjoslā, tomēr viņš vēl meklēs likumīgas iespējas saglabāt būvi.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments ir atstājis negrozītu spriedumu strīdā starp Magoni un Ādažu novadu domi, liekot Magonim nojaukt nelikumīgi uzbūvēto ēku. Kā pastāstīja AT preses sekretāre Baiba Kataja, AT spriedums nav pārsūdzams.

Strīdus ēkas būvniecība tikusi veikta 2003. vai 2004.gadā. Būvniecības likums minētajā laikā noteica, ka būvdarbus drīkstēja veikt tikai saskaņā ar pašvaldības akceptētu būvprojektu. Visi plānošanas dokumenti pieteicējam izdoti vienīgi attiecībā uz dzīvojamo māju un laivu piestātni, bet attiecībā uz strīdus ēku būvprojekts likumā noteiktā kārtībā nav bijis izstrādāts un būvatļauja nav saņemta. Turklāt pašvaldības saistošie noteikumi nepieļauj strīdus ēkas atrašanos aizsargjoslā.

Magoņa advokāts Aigars Rubīns pauda sarūgtinājumu par tiesas spriedumu, liekot Magonim nojaukt nelikumīgi uzbūvēto ēku Lielā Baltezera aizsargjoslā. Advokāts skaidroja, ka viņa klients rīkosies saskaņā ar pašvaldības rīkojumiem, tomēr izmantos arī visas likumīgās iespējas.

Advokāts vēl nesniedza komentāru, vai laivu mājiņa tiks nojaukta, vai arī vēl ir kādi risinājumi «vērst lietu par labu». Detalizētāku komentāru advokāts solīja nākamnedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu