Pētersone-Godmane: lai neieviestu bēgļu kvotas, jāiebilst 35% ES iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai panāktu, ka bēgļu kvotas Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp Latvijai, nebūtu obligātas, ir jāsavāc tik liels ES valstu atbalsts, lai to iedzīvotāju kopējais skaits sasniegtu 35% no visiem ES iedzīvotājiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa atzina, ka «spraigā režīmā» Latvija var vienlaicīgi uzņemt vienlaicīgi 200 bēgļus, bet normālā situācijā runa ir vien par 100 šādiem cilvēkiem. Savukārt Eiropas Komisija nākusi klajā ar paziņojumu, ka Latvijai būtu jāuzņem 737 patvēruma meklētājus no Āfrikas, taču par šo skaitli vēl notikšot diskusijas

Patvēruma meklētājus līdz bēgļa statusa saņemšanai jānodrošina ar bezmaksas dzīvesvietu, pārtiku un veselības aprūpes pakalpojumiem. Plānots, ka par katru bēgli, kas Latvijai būtu jāuzņem, valsts no EK saņemtu 6000 eiro mēnesī.

Pētersone-Godmane uzsvēra, ka Latvija uzstāj, ka bēgļu uzņemšanai jābūt brīvprātīgai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu