Būtiski pārkāpumi centralizēto eksāmenu laikā līdz šim nav konstatēti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Būtiski pārkāpumi centralizēto eksāmenu laikā līdz šim nav konstatēti, vienlaikus saņemtas atsevišķas sūdzības par matemātikas eksāmenu 21.maijā, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Diāna Āboltiņa.

Saņemtās sūdzības ir par neatbilstošu troksni telpā, kurā noticis matemātikas eksāmens, kā arī sūdzība par mobilā tālruņa izmantošanu eksāmena laikā. Šo gadījumu pārbaudīšot VISC procedūru komisija, teica Āboltiņa. VISC arī saņēmis atsevišķus joku zvanus pa uzticības tālruni, kuru eksāmenu kārtotāji var izmantot, lai ziņotu par pārkāpumiem.

Ceturtdien Latvijā norisinās centralizētais eksāmens bioloģijā 12.klasei un svešvalodā 9.klasei. Provizoriskās VISC aplēses liecina, ka eksāmenā bioloģijā 12.klasei piedalās 1314 kārtotāji. Savukārt pilnas aplēses par to, cik kārtotāju piedalījās centralizētajos eksāmenos, būs pieejamas pēc tam, kad tie noslēgsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu