Fiziku, ķīmiju vai dabaszinības profesionālajā izglītībā varētu noteikt par obligātām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina mainīt profesionālās izglītības saturu, vispārizglītojošo mācību priekšmetu apguvē ieviešot tehnisko virzienu.

Valsts sekretāru sanāksmē iesniegtais Ministru kabineta noteikumu projekts paredz iekļaut izglītības saturā fizikas vai ķīmijas, vai dabaszinību vispārizglītojošos mācību priekšmetus kā obligātus.

Vispārizglītojošo mācību priekšmetu teorētiskais sadalījums tiks papildināts ar tehnisko virzienu,

mainot procentuālo sadalījumu, tā nodrošinot atbilstošu stundu skaitu un iespēju kārtot eksāmenus minētajos mācību priekšmetos.

Pašlaik šie mācību priekšmeti tiek piedāvāti tikai kā izvēles, nevis obligātie, un tiem ir atvēlēts nepietiekams stundu skaits - aptuveni 105 stundas, uzskata IZM.

Noteikumu projekta autori apgalvo, ka plānotās izmaiņas ļaus uzlabot profesionālās un arodizglītības ieguvēju turpmākās izglītības un karjeras iespējas.

No 2015./2016.mācību gada paredzēts visās profesionālās izglītības programmās noteikt veselības izglītību kā obligātu,

kas tiks iekļauta Valsts izglītības satura centra izstrādātajā jaunajā vienotajā mācību kursā «Sabiedrības un cilvēka drošība».

Plānots profesionālās vidējās izglītības beidzējiem noteikt trīs centralizētos eksāmenus un vienu izvēles eksāmenu vispārizglītojošos mācību priekšmetos, līdzīgi kā vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēniem. Tas nodrošinātu vienotu pieeju pārbaudījumu kārtošanā profesionālās vidējās un vispārējās vidējās izglītības programmu beidzējiem, uzskata IZM.

Lai noteikumu projekts stātos spēkā, tas vēl būs jāskata valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu