Lai pasteidzinātu Valsts prezidenta vēlēšanu procesu, vienlaikus varēs balsot četri deputāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Prezidijs saziņā ar Frakciju padomi šodien veica grozījumus kārtībā, kādā Saeimā organizējama aizklātā balsošana ar vēlēšanu zīmēm, cita starpā paredzot, ka vienlaikus varēs balstot četri deputāti līdzšinējo divu vietā.

Izmaiņas nosaka, ka balsošanas zālē aicinās tik deputātus, cik balsošanas kabīņu izvietotas balsošanas zālē. Līdz šim bija noteikts, ka zālē tiek aicināti divi deputāti, jo bija divas vēlēšanu kabīnes, taču tagad balsošanai būs paredzētas četras kabīnes, lai vēlēšanu process nebūtu tik ilgs, šodien žurnālistiem sacīja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Tāpat kārtībā veikti citi, lielākoties redakcionāli grozījumi.

Saskaņā ar jaunu kārtību nākamnedēļ tiks organizētas Valsts prezidenta vēlēšanas.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam pieteikti četri kandidāti - deputāts Mārtiņš Bondars (LRA), parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs (S), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Saeimas sēde, kurā vēlēs Valsts prezidentu, notiks 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu