Baltijas aizsardzības ministri vienojušies par pretgaisa aizsardzības sistēmu attīstīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri vienojušies par nepieciešamību izstrādāt risinājumus vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu attīstībai un ilgtermiņa sabiedroto klātbūtnei Baltijas valstīs, pastāstīja Aizsardzības ministrijā (AM).

Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās laikā Lietuvā tika pārrunātas trīspusējās sadarbības aktualitātes.

Aizsardzības ministri uzsvēra sabiedroto atbalsta būtisko nozīmi Baltijas valstu drošības sekmēšanā un vienojās par nepieciešamību izstrādāt risinājumus ilgtermiņa sabiedroto klātbūtnei Baltijas valstīs. Lēmumus par NATO atturēšanas politikas nākamajiem soļiem pieņems 2016.gadā NATO Samitā Varšavā.

Baltijas valstu ministri vienojās uzsākt kopīgu izpēti, lai izstrādātu kopīgu risinājumu vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu attīstībai. Latvija ir ieinteresēta, lai nākamā gada sākumā varētu uzsākt sarunas par Baltijas valstu vienotas pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidi, tai skaitā iepirkuma īstenošanu.

«Kopīgs pretgaisa aizsardzības sistēmu iepirkums būtu ļoti nozīmīgs un praktisks solis Latvijas un Baltijas valstu militāro aizsardzības spēju stiprināšanā ilgtermiņā, kā arī ļautu ietaupīt finanšu līdzekļus, atvieglot sistēmu uzturēšanu un apmācību programmu izstrādi,» uzsver Vējonis.

Ministri arī vienojās izstrādāt kopīgu koncepciju Baltijas valstu mācību infrastruktūras un resursu attīstībai. Tāpat ministri bija vienisprātis, ka jāturpina darbs pie Baltijas bataljona nākotnes iesaistes plānošanas. Tikšanās gaitā aizsardzības ministri atkārtoti uzsvēra sadarbības stiprināšanas nepieciešamību ar Ziemeļvalstīm un Poliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu