Divām tūrisma braucienu pārdevējām par ceļotāju apkrāpšanu jāpavada trīs gadi cietumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stājies spēkā spriedums par personu apkrāpšanu, pārdodot tūrisma braucienus, kurā divas sievietes sodītas ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem, pavēstīja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja.

Viņa klāstīja, ka ar AT Krimināllietu departamenta tiesneša lēmumu ir atteikts pārbaudīt Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada novembra sprieduma tiesiskumu un līdz ar to stājas spēkā apelācijas instances tiesas spriedums krimināllietā, kurā

divas sievietes apsūdzētas par 87 personu apkrāpšanu, pārdodot tām tūrisma braucienus uz dažādām valstīm, bet iemaksāto naudu piesavinoties.

Ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu apsūdzētās sodītas ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Tāpat stājas spēkā ar pirmās instances tiesas spriedumu noteiktā zaudējumu atlīdzība no apsūdzētajām par labu cietušajiem.

AT šādi lēmis, jo atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam departaments nolēmuma tiesiskumu kasācijas kārtībā pārbauda tikai tādā gadījumā, ja kasācijas sūdzībā izteiktā prasība pamatota ar Krimināllikuma pārkāpumu vai šā likuma būtisku pārkāpumu.

«Noziedzīgais nodarījums izdarīts laika posmā no 2007.gada 19.marta līdz 2007.gada 6.septembrim, kad divas apsūdzētās, [kompāniju] «Royal Tour» un «Planēta LL» amatpersonas, pārdevušas cilvēkiem tūrisma braucienus uz dažādām valstīm. Tika slēgti līgumi, saskaņā ar kuriem klients apmaksājis konkrētu tūrisma pakalpojumu kompleksu. Apsūdzētās kopumā piesavinājās viņu pārziņā esošos naudas līdzekļus 76 783,49 latu (109 256,69 eiro) apmērā,» norādīja Kataja.

Pēc viņas teiktā, izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 2012.gada 5.janvārī atzina apsūdzētās par vainīgām piesavināšanās izdarīšanā lielā apmērā un sodīja ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem. Tāpat pirmās instances tiesa apmierināja kaitējuma kompensācijas piedziņu par labu cietušajiem.

Savukārt, Izskatot lietu apelācijas kārtībā 2014.gada 27.novembrī, Rīgas apgabaltiesa atzina apsūdzētās par vainīgām ceļotgribētāju apkrāpšanā, bet par nevainīgām pret viņām celtajās apsūdzībās par krāpšanu pret Kipras firmu «Ergo Travel». Pārējā daļā apelācijas instances tiesa Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu atstāja negrozītu.

AT lēmums nav pārsūdzams.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu