Otrdien Ziepniekkalnā nebūs karstā ūdens

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, Rīgas siltumapgādes uzņēmums «Rīgas siltums» (RS) otrdien, 2.jūnijā, veiks siltumcentrāles «Ziepniekkalns» siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, pavēstīja RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa norādīja, ka pārbaudes laikā no pulksten 8 līdz hidrauliskās pārbaudes beigām - apmēram pulksten 20 - visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Ziepniekkalna rajonā, ko aptver Vienības un Ulmaņa gatves, Bauskas, Graudu, Valdeķu un Ozolciema ielas nebūs pieejams karstais ūdens.

«Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (tehniskais ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts līdz plus 45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas, 1.jūnija, vakarā pēc pulksten 22» atzīmēja Rence

Pēc viņas klāstītā, lielākā daļa namu karsto ūdeni saņems jau otrdienas vakarā, bet, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz to novēršanai.

Rence skaidroja, ka hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums. Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka RS lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi, piebilda Rence.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā. Uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, «Dalkia City Heat» – 2% un valsts uzņēmums «Latvenergo» – 0,005%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu