Rinkēvičs: Krievijas «melnais saraksts» ar pieciem Latvijas politiķiem nav jauns

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas «melnais saraksts», kurā iekļauti arī pieci Latvijas politiķi nav jauns, Latvijas Radio apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rnikēvičs. «Melnais saraksts» līdz šim nav bijis publisks.

Sarakstā iekļauti arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība») un Latvijas deputāti Eiropas Parlamentā - Inese Vaidere («Vienotība»), Artis Pabriks («Vienotība») un Roberts Zīle (Nacionālā apvienība). Tāpat sarakstā iekļauta eiroparlamentāriete Sandra Kalniete («Vienotība»).

«Tas, ka Krievijā izveidots šāds saraksts, bija zināms, tā nav sensācija, tas nav parādījies pēkšņi un nav nekas jauns,» norādīja Rinkēvičs.

Viņš uzsvēra, ka «melno sarakstu» veidošanā Eiropas Savienībā (ES) un Krievijas pieejas būtiski atšķiras. ES veidoja sarakstu, reaģējot uz starptautisko tiesību pārkāpumiem, Krimas prettiesisku aneksiju un Krievijas rīcību Austrumukrainā, un sarakstā ir personas, kas atbalstīja un veicināja šo starptautisko tiesību pārkāpumus.

Iepriekš ziņots, ka Krievijas izveidotajā «melnajā sarakstā», ko tā ceturtdien iesniegusi dažādam Eiropas Savienības (ES) valstu vēstniecībām, ir arī astoņi Igaunijas pilsoņi.

«Melnajā sarakstā» ir bijušā Beļģijas premjerministra un pašreizējā EP liberāļu grupas līdera Gija Verhofstata vārds, aģentūrai AFP atklāja viņa pārstāvis, piebilstot, ka tā ir atbilde uz Verhofstata aicinājumu veikt starptautisku izmeklēšanu par Krievijas opozīcijas aktīvista Borisa Ņemcova noslepkavošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu