Kozlovskis: Latvijā ir trīs cilvēki, kas var lemt par pielaidi valsts noslēpumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības struktūru ierindas darbinieki nepieņem lēmumus par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka Latvijā ir trīs cilvēki, kas var lemt - personai var vai nevar piešķirt pielaidi valsts noslēpumam. Šie cilvēki ir Drošības policijas (DP), Satversmes aizsardzības biroja un Militārās izlūkošanas un drošības dienesta vadītāji. Ministrs pauda pārliecību, ka šo dienestu vadītāju pieņemtie lēmumi ir rūpīgi izsvērti.

Jau ziņots, ka žurnālistes Agneses Margēvičas publikācijā apgalvots, ka DP darbinieki, kuri nodarbojas ar pielaižu piešķiršanu valsts noslēpumam, ikdienā pārvietojas ar dārgām BMW un «Range Rover» marku automašīnām, piedalās privātos «tusiņos» ar «partiju kasieriem», spēlē tenisu ar varas eliti un apgrozās miljonāru aprindās, paši vairāk atgādinādami turīgus uzņēmējus, nekā valsts amatpersonas.

DP darbinieki, kuri nodarbojas ar pielaižu piešķiršanu valsts noslēpumam, ikdienā pārvietojas ar dārgām BMW un «Range Rover» marku automašīnām, piedalās privātos «tusiņos» ar «partiju kasieriem», spēlē tenisu ar varas eliti un apgrozās miljonāru aprindās, paši vairāk atgādinādami turīgus uzņēmējus nekā valsts amatpersonas.

"Pielaižu biznesmeņi"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu