Te dzīvo jaunais Valsts prezidents Vējonis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Saeima par jauno Valsts prezidentu ievēlēja aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kurš līdz šim dzīvoja daudzdzīvokļu mājā Ogrē. Viņa kaimiņi sarunā ar portālu TVNET pauž prieku un lepnumu, ka Vējonis kļuvis par prezidentu.

Vairums TVNET uzrunāto ogrēniešu zina, ka vakar ievēlēts jauns Valsts prezidents un ka viņš nāk tieši no Ogres. Cilvēki ir priecīgi par šo faktu, lai gan atzīst, ka nekādu tiešu un taustāmu labumu tas pilsētai un iedzīvotājiem nedos.

Ogrēnieši saka, ka līdz šim Vējoņu ģimenes locekļi nebija ļoti aktīvi vietējo pasākumu apmeklētāji vai pilsētā īpaši zināmi.

Līdz šim Vējoņu ģimene Ogrē neesot īpaši izcēlusies - viņi tiek raksturoti kā diezgan klusi ļaudis.

Ogres iedzīvotāji ir gatavi, ka turpmāk cauri pilsētai varētu regulāri braukt prezidenta automašīnas, tas viņiem nebūšot liels apgrūtinājums. Viņi smejas, ka pēc prezidenta auto kolonnas varēs regulēt pulksteni.

Vējoņu ģimenes mājas pagalms ir mājīgi iekārtots
Vējoņu ģimenes mājas pagalms ir mājīgi iekārtots Foto: TVNET

Vietējā iedzīvotāja Anna, kuru sastopam, lēni stumjot ratus ar aizmigušo mazbērniņu, pauž prieku, ka jaunais prezidents dzīvo Ogrē.

Paužot prieku par Vējoni kā nākamo prezidentu, sieviete vairākkārt saka: «Ogre rullē!»
Daudzdzīvokļu ēka, kurā dzīvo Vējoņu ģimene
Daudzdzīvokļu ēka, kurā dzīvo Vējoņu ģimene Foto: TVNET

Vējoņu ģimenes dzīvoklis atrodas pāris minūšu braucienā no Ogres centra. Viņi dzīvo daudzstāvu mājas augšējā stāvā. Sarkani dzeltenā māja, kurā saimnieko paši iedzīvotāji, ir renovēta un siltināta.

Daļa Vējoņa kaimiņu ir samulsuši un nevēlas runāt ar žurnālistiem, bet citi labprāt pastāsta, kā jūtas, dzīvojot blakus jaunajam prezidentam.

Kaimiņi stāsta, ka šodien par Vējoņa dzīvesvietu interesējušies vairāki žurnālisti.
Šāds skats paveras arī no Vējoņu ģimenes logiem
Šāds skats paveras arī no Vējoņu ģimenes logiem Foto: TVNET

Vējoņu kaimiņiene Dace stāsta, ka abām kaimiņu ģimenēm ir ļoti labas un draudzīgas attiecības. Gan pats jaunais prezidents, gan viņa kundze un dēli esot patīkami un atvērti cilvēki.

Kaimiņiene vakar vakarā palīdzējusi Vējoņu ģimenei izkārtot saņemtos ziedus.

Kaimiņi ir gatavi pierast pie papildu apsardzes, kas gaidāma, ja Vējonis prezidenta amatā nolems turpināt dzīvot daudzstāvu mājā. Viņi smejas, ka tad būs drošāk atstāt sētā velosipēdus.

Pa šīm durvīm var ieiet Vējoņu ģimenes mājas kāpņu telpā
Pa šīm durvīm var ieiet Vējoņu ģimenes mājas kāpņu telpā Foto: TVNET

Kaimiņi gan pieļauj, ka laika gaitā prezidente ģimene varētu izvēlēties mitināties piemērotākās telpās.

Foto: TVNET

Arī kaimiņu bērni priecājas, ka turpmāk viņu izglītības iestādē pie sienas būs labi pazīstamā kaimiņa Raimonda kā Valsts prezidenta fotogrāfija.

Arī mazākie bērni ir informēti, ka kaimiņu onkulis turpmāk būs Valsts prezidents.

TVNET jau ziņoja, ka vakar Saeima ar 55 balsīm par jauno Valsts prezidentu ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņš tika ievēlēts piektajā balsošanas kārtā.

Raimonds Vējonis ar kundzi
Raimonds Vējonis ar kundzi Foto: LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu