Veselības inspekcija aizver «Ķīnas veselības centru»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

Pēc ārstu sūdzībām par kādu bērnu - vēža pacientu, kura stāvoklis tikai pasliktinājās, Veselības inspekcija no ārstniecības iestāžu reģistra izslēgusi «Ķīnas veselības centru» Rīgā, Kalnciema ielā, otrdien vēstīja LTV «Panorāma». Šajā centrā 5000 eiro par tējām un mierinājuma vārdiem atstājusi arī rakstniece Elita Franciska Cimare. Tagad viņa meklē atbalstu, lai nokļūtu klīnikā Vācijā, kur gandrīz zaudēto redzi mēģinās atgūt ar tradicionālām metodēm.

Rakstniece Elita Franciska Cimare neredz gandrīz nemaz - viņa spēj atšķirt tikai gaismu no tumsas, un viņas asajam literātes prātam tas ir šausmīgi. Nevar izlasīt citu rakstnieku darbus un nevar turpināt rakstīt pati. Šausmīgs ir arī pēdējo divu gadu laikā piedzīvotais. Īsto diagnozi meklēja gan Linezera speciālisti, gan Stradiņu ārsti.

«Man bija piedāvājums izdarīt šuntēšanu, es prasīju – kā es to uzturēšu, ķirurgs man saka – ar virtuves nazi patīrīsiet. Neizveidojās man uzticība un sadarbība,» atzīst rakstniece. Ar katru mēnesi redzēt kļuva aizvien grūtāk, acis miglojās, redze dubultojās. Ārsti meklēja redzes zuduma iemeslus, bet izrādījās, ka problēmas ir ar asinsradi. Beigās, zaudējusi uzticību un acu gaismu, viņa meklēja alternatīvas metodes. Draugi ieteica dakteri Dzangu un Ķīnas medicīnu, kas ārstējot visu cilvēku kopumā.

«Tas viss pasākums beigās izvērsās par tīrām šausmām – redze man sāka zust pēc kāda mēneša, kad gāju pēc tām tējām un procedūrām Tagad es saprotu, ka tas, ko viņi tur darīja, bija vienkārši muļķošana un blefošana. Saprotiet manu bezpalīdzību - es neko neredzu, un tam, ko man stāsta, es uzticos,» atzīst rakstniece. Piecu mēnešu laikā Franciska šajā centrā iztērēja draugu saziedotos 5000 eiro. Taču centru Veselības inspekcija slēdza nevis Franciskas, bet Bērnu slimnīcas iesnieguma dēļ. Jo mediķu aprūpē nonāca šeit it kā ārstēts vēža pacients – bērns.

Veselības inspekcijas pārstāve Agnese Gusarova pastāstīja, ka Bērnu slimnīcā tika nogādāts pacients ar paasinājumiem, pēc kā inspekcija devās pārbaudīt Ķīnas veselības centru, bet netika ielaisti. Nespējot gūt pārliecību, ka centrs izpilda visus nosacījumus, Veselības inspekcija maija beigās izslēdza šo iestādi no ārstniecības pakalpojumu sniedzēju saraksta, taču cilvēki ir neatlaidīgi un šurp nāk joprojām. Kāds kungs tik aktīvi rausta durvis, ka tās atveras līdz ar signalizācijas troksni. Ierodas apsardzes firmas un cilvēks, kam uzticēta centra atslēga. Viņš saka, ka centrs jau sen nestrādājot: «Cilvēks aizbrauca. Sen!» Savukārt vīrs, kas lauzis durvis, skaidro: «Man teica, lai nāku uz šejieni. Viņiem ir īpaša akcija, ārstē ilgi nedzīstošas rētas.»

Tikmēr Franciska vērsusies pie mediķiem Vācijā, kas beidzot apstiprinājuši diagnozi – policitēmija - un ieteicamo ārstēšanu. Klīnikā Frankfurtē divi ārstēšanas kursi ar cilmes šūnām maksās 18 000 eiro. Tādas naudas rakstniecei nav, un nu viņa mēģina iegūt līdzekļus ar «ziedot.lv» starpniecību. Pagaidām no nepieciešamās summas saziedots nepilns tūkstotis. Franciska dzīvo divatā ar nepilngadīgo meitu un daudzajām grāmatām, kurām vairs nevar izlasīt pat virsrakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu