Levits savus atbalstītājus aicina uz sarīkojumu Latvijas Kara muzejā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidenta vēlēšanās kandidējušais Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnesis Egils Levits aicina savus atbalstītājus uz sarīkojumu 12.jūnijā plkst.16 Latvijas Kara muzejā.

Kā liecina mikroblogošanas vietnē «Twitter» izplatītais un dažu nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķu pārpublicētais paziņojums, sarīkojumā Levits uzstāsies ar priekšlasījumu «Politiskā kultūra Latvijā - kā to vērtēt un kā uzlabot».

Levits norāda, ka pilsoniskā sabiedrība Latvijā ir sakustējusies un skaidri izteikusi savu vēlmi «pēc saprātīgas, atklātas politikas, pēc jaunas politiskās kultūras - bez shēmošanas, populisma, cinisma».

Kā ziņots, 3.jūnijā notikušajās Valsts prezidenta vēlēšanās uz augsto amatu kandidēja ES Tiesas tiesnesis Levits, parlamentārieši Mārtiņš Bondars (LRA) un Sergejs Dolgopolovs (S), kā arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Valsts prezidenta vēlēšanās uzvarēja Vējonis, bet Levits «izkrita» pirms pēdējā balsojuma, kurā par Vējoni nobalsoja 46 deputāti, bet par Levitu - 26.

Vēlēšanu dienā aptuveni 50 cilvēku bija pulcējušies pie Saeimas, lai atbalstītu Levita ievēlēšanu augstajā amatā. Savukārt portālā «mansprezidents.lv» apkopotajā iedzīvotāju balsojumā Levits palika otrajā vietā aiz Bondara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu