Ušakovs ar bijušo Krievijas VDK virsnieku pārrunājis «valstu sadarbību»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien ar bijušo Krievijas VDK virsnieku, tagad Krievijas prezidenta Putina administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu apspriedis «abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības aktualitātes».

Tikšanās notika tā saucamā «Pēterburgas Starptautiskā ekonomikas foruma» laikā, kura atklāšanā šodien piedalījās arī Putina «Vienotās Krievijas» sadarbības partneris - partijas «Saskaņa» vadītājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Šodien Ušakovam plānota tikšanās arī ar Sanktpēterburgas gubernatoru Georgiju Poltavčenko, lai pārrunātu Rīgas dienu Sanktpēterburgā rīkošanu 2016.gadā, kā arī kopīgu projektu realizēšanu tūrisma, kultūras un ekonomikas jomās.

Kā ziņots, Ušakovs devies vizītē uz Sanktpēterburgu, lai piedalītos ikgadējā Starptautiskajā ekonomikas forumā, iepriekš informēja Rīgas dome. Uz Sanktpēterburgu Rīgas mērs devās vakar un tur uzturēsies līdz 20.jūnijam.

Vakar Ušakovs tikās ar Sanktpēterburgas likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Vjačeslavu Makarovu. Tikšanās laikā tika parakstīts Saprašanās memorands starp Rīgas domi un Sanktpēterburgas likumdošanas sapulci.

Memorandā abas pilsētas vienojās vecināt sadarbību budžeta veidošanā un nodokļu politikā, pilsētas saimniecības un teritoriju izmantošanas jomā, vides aizsardzībā, sociālajā aprūpē, kultūrā un izglītībā, transporta nozarē un tūrisma jomā.

Darba vizītes gaitā Ušakovs piedalīsies arī Latvijas prezidentūras noslēguma pasākumos, kurus rīko Latvijas Ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu