Mediķu ieteikumi svētku laikam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sagaidot garās brīvdienas un ņemot vērā pieredzi iepriekšējo svētku dienu laikā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas personāls aicina – lai svētki būtu patiešām izdevušies un Jāņu vakarā nav jādodas uz slimnīcu, parūpēties par savu veselību laikus!

Svētku dienās lielākajai daļai pacientu ir nepieciešama ģimenes ārstu palīdzība

«Ierasti, ka svētku dienās Neatliekamās palīdzības klīnika strādā tipiskā darba dienas režīmā, daudzi pacienti ierodas paši, tomēr salīdzinoši nelielam procentam cilvēku ir nepieciešama tālāka ārstēšanās stacionārā,» norāda klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs. «Tas nozīmē, ka pārējiem faktiski ir nepieciešama ģimenes ārsta palīdzība, nereti cilvēki ir aizmirsuši laikus parūpēties par savu veselību, piemēram, nepārliecinās, vai mājās ir pietiekami recepšu medikamenti.»

Viņš arī uzsver, ka tieši svētkos visbiežāk cilvēki vēršas ar sūdzībām, ar kurām universitātes slimnīcai primāri nebūtu jānodarbojas, bet palīdzība būtu jāsaņem pie primārās aprūpes speciālistiem tuvākajās poliklīnikās.

Jāņu brīvdienās slimnīcas mediķi aicina cilvēkus:

  • laikus parūpēties par medikamentiem, lai nebūtu jāvēršas pēc palīdzības slimnīcā;

  • atcerēties par alerģijām un nelietot pārtikas produktus, pret kuriem iepriekš ir bijusi alerģiska reakcija;

  • nepārēsties;

  • pirms izlemj doties uz slimnīcu, piezvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Gadījumos, kad veselības stāvoklis neļauj gaidīt, Rīgā un citās lielākajās pilsētās ir pieejami dežūrārsti. Dežūrārsts sniedz palīdzību visiem iedzīvotājiem ārstniecības iestādes darbības teritorijā neatkarīgi no tā, pie kura ģimenes ārsta pacients ir piereģistrēts.

Iepazīties ar ārstniecības iestāžu sarakstu, kurās pieejami dežūrārsti, var Nacionālā veselības dienesta mājas lapā.

Plašāka informācija

Tāpat ir jāatceras, ka Austrumu slimnīcas Neatliekamās palīdzības klīnikā situācijās, ja pacientam nav dzīvības apdraudējuma, pakalpojumiem var tikt piemērota pilna maksa. Ja tomēr pacients vēlas saņemt ārsta konsultāciju Neatliekamās palīdzības klīnikā,

ir jārēķinās, ka var nākties gaidīt pat vairākas stundas, jo prioritāri palīdzība tiek sniegta pacientiem kritiskā stāvoklī.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu