Saeima pavasara sesijā pieņēmusi 66 likumus; aktīvākais debatētājs bijis Elksniņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

12.Saeima šajā pavasara sesijā kopumā pieņēmusi 66 likumus, bet parlamenta sēdēs visvairāk debatējis deputāts Andrejs Elksniņš (S).

Saeima šā gada pavasara sesijā kopš 14.aprīļa sanāca uz desmit kārtējām, vienu ārkārtas un vienu svinīgo sēdi. Šajā laikā pieņemti 66 likumi - 16 jauni likumi un grozījumi 50 likumos, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Pavasara sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 73 likumprojekti, no kuriem 52 iesniedzis Ministru kabinets, 15 - Saeimas komisijas, bet vēl sešus - deputāti.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem - skatot tos otrajā un trešajā lasījumā - Saeimā vērtēti kopumā 2689 priekšlikumi.

Kopš aprīļa Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Andrejs Elksniņš (S) - 27 reizes, Kārlis Šadurskis (V) - 23 reizes un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) - 13 reizes, bet deputāti Juris Viļums (LRA) un Ivars Zariņš (SASKAŅA) - katrs pa 12 reizēm.

Saeima šā gada pavasara sesiju slēdz 20.jūnijā, bet rudens sesiju sāks 2.septembrī.

Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt parlamenta ārkārtas sesiju, un tuvākā Saeimas ārkārtas sesijas sēde ir sasaukta 8.jūlijā, kad jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis dos svinīgo solījumu.

Tāpat 8.jūlijā plānots lemt par uzticības izteikšanu aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu