EDSO pārstāve vērīgi seko līdzi lietai par uzbrukuma žurnālistam Jākobsonam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) mediju brīvības jautājumu pārstāve Duņa Mijatoviča (Dunja Mijatović) sarunā ar aģentūru BNS norādīja, ka uzmanīgi seko līdzi lietai par uzbrukumu «kompromat.lv» žurnālistam Leonīdam Jākobsonam. Viņa uzsvēra, ka ir absolūti nepieciešams nodrošināt taisnīgumu šajā lietā.

«Demokrātiskā valstī, kāda ir Latvija, varētu sagaidīt starptautisku standartu ievērošanu šīs lietas izskatīšanā. Attiecībā uz šo lietu, es nevērtēju kaut kādas konspirācijas teorijas,» viņa norādīja. Šis ir gadījums, kad notikušo var vienkārši vērtēt, atbildot uz dažiem jautājumiem. «Vai žurnālistam tika uzbrukts - jā. Vai uzbrukums bija saistīts ar viņa darbu - jā,» uzsver Mijatoviča.

«No Leonīda es dzirdēju, ka notikušais uzbrukums viņam ir unikāls gadījums, un tas nav kaut kas tāds, kas notiek ar žurnālistiem Latvijā. Viņš norādīja, ka viņam ir bijis pilns Latvijas žurnālistu asociācijas atbalsts šajā lietā. Tā ir laba zīme,» pauda EDSO mediju brīvības jautājumu pārstāve.

Jau ziņots, ks prokuratūra uzraudzības kārtībā gada sākumā atcēla Valsts policijas lēmumu par lietas izbeigšanu par uzbrukumu žurnālistam Leonīdam Jākobsonam.

Kriminālprocess nosūtīts policijai pirmstiesas izmeklēšanas turpināšanai. Vienlaicīgi atcelts Valsts policijas lēmums par kriminālprocesa pārkvalificēšanu.

Jākobsons cieta 2012.gada pavasarī. Viņam uzbruka mājas kāpņu telpā divi cilvēki, spārdīja ar kājām un dziļi sagrieza vaigu. Sākotnēji policija izvirzīja divas pamatversijas – uzbrukums Jākobsonam saistīts ar viņa profesionālo darbību vai ar personīgiem motīviem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu