NBS vajadzībām iegādāsies taktisko radiosakaru sistēmas 67 miljonu eiro vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Zemessardzes vajadzībām tiks iegādātas taktisko radiosakaru sistēmas un to daļas par aptuveni 67 miljoniem eiro, liecina paziņojums par iepirkuma rezultātiem un Aizsardzības ministrijas (AM) sniegtā informācija.

Lai NBS varētu sekmīgi veikt savus uzdevumus, paralēli bruņojuma kvalitātes un personāla gatavības jautājumu risināšanai jāizveido arī tāda sakaru sistēma, kuras spējas būtu atbilstošas veicamajiem uzdevumiem un NATO prasībām, informēja AM. Radiosakaru sistēma ir viena no šādas sakaru sistēmas sastāvdaļām un NBS vienību rīcībā jābūt sakaru līdzekļiem, kurus, apgādājot ar papildaprīkojumu, varētu lietot pēc iespējas dažādāku uzdevumu izpildei.

Saskaņā ar NBS radiosakaru koncepciju, NBS galvenokārt lieto ASV korporācijas «Harris» «Falcon-II» un «Falcon-III» sērijas radiosakaru līdzekļus un aprīkojumu. Pirmās šādas radiostacijas NBS rīcībā parādījās sākot ar 1999.gadu. Pagaidām visos galvenajos radiosakaru darba režīmos ASV korporācija «Harris» ir viena no dominējošām šāda militārā ekipējuma ražošanas kompānijām pasaulē. Pašreiz 24 NATO dalībvalstis izmanto šīs kompānijas radiosakaru līdzekļus, un tos izmanto arī daudzas NATO «Partnerattiecības mieram» valstis.

«Harris» «Falcon-II» un «Falcon-III» sērijas radiostacijas tiek izmantotas visās NBS regulāro spēku vienībās un Zemessardzē. NBS līdz šim ASV korporācijas «Harris» taktisko «Falcon-II» un «Falcon-III» sērijas radiostaciju un to aprīkojuma iegādi veica no šo iekārtu ražotāja - ASV korporācijas «Harris Corporation RF Communications Division» - struktūras.

Lai turpinātu NBS un Zemessardzes vienību apgādi ar «Harris» militārajām taktiskajām «Falcon-II» un «Falcon-III» sērijas radiostacijām un to aprīkojumu laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam, pašlaik turpinās militāro taktisko radiosakaru sistēmu un tām nepieciešamā sakaru aprīkojuma iegāde, tādējādi nodrošinot NBS un Zemessardzes apgādi ar modernām militārām taktiskām radiostacijām un to aprīkojumu. Šāda iniciatīva ir paredzēta saskaņā ar NBS mehanizācijas plānu, norāda AM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu