Līgo un Jāņu pasākumiem Rīgā izlietoti 327 595 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līgo un Jāņu pasākumiem Rīgā - gan Dzegužkalnā, gan pasākumam «Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls» - kopumā tika atvēlēti 327 595 eiro, pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Šī summa pašvaldībā tika plānota pasākumu rīkošanas tēriņiem. Vilde norādīja, ka saistībā ar to, ka dažādi pakalpojumi pasākumu organizēšanai konkursa kārtībā tika iepirkti no dažādām organizācijām, faktiskās izmaksas varētu būt mazākas.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, konkursā par Līgo svētku pasākuma 11.novembra krastmalā audiovizuālās realizācijas autordarba izstrādi, pilna apjoma tehnisko realizāciju un autoruzraudzības nodrošināšanu sagatavošanas un realizācijas posmā uzvarēja vienīgais pretendents - SIA «Ideju institūts» ar līgumcenu 139 950 bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Ar «Ideju institūtu» departaments arī noslēdza līgumu par Līgo svētku pasākuma 11.novembra krastmalā mākslinieciskās koncepcijas un mākslinieciskās programmas izstrādi un autoruzraudzības nodrošināšanu sagatavošanas un realizācijas posmā. Līgumcena - 41 486 eiro bez PVN.

Savukārt līgumi par 7152 eiro bez PVN jūnijā un par 16 045 eiro bez PVN - aprīlī - par grafisko darbu realizāciju «Līgo svētkos Rīgā 2015» tika noslēgti ar multimediju mākslinieku Egilu Medni, kurš konkursos uzvarēja kā vienīgais pretendents. Mednis bija arī Eiropas kultūras galvaspilsētas «Rīga 2014» grafiskā dizaina autors.

Savukārt līgums par tradicionālo Jāņu svinību pasākuma organizēšanu Dzegužkalna parkā par 34 910 eiro bez PVN tika noslēgts ar vienīgo pretendentu - biedrību «Austras biedrība».

Šogad koncertu «Līgosim krastmalā. Ielūdz Raimonds Pauls» tiešraidē pārraidīja Latvijas Televīzija (LTV). Domē skaidro, ka tas noticis pēc šogad noslēgtā Rīgas pašvaldības un LTV vienošanās protokola, kas paredz, ka LTV bez atlīdzības par saviem resursiem šogad pārraidīs četrus Rīgas organizētos valsts mēroga pasākumus. Jau pārraidīts 4.maija deju lielkoncerts un Līgo koncerts krastmalā, kā arī nākotnē tiks pārraidīts Rīgas svētku lielkoncerts un Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku koncerts 18.novembrī.

Rīgas Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite aģentūrai LETA skaidroja, ka šāda veida vienošanās protokolu pašvaldība ar televīziju noslēdz pirmoreiz. Televīziju pašvaldība izvēlējusies, veicot pārrunas. Šogad izvēlēta LTV, jo izteikts saistošs piedāvājums - pasākumu pārraidīšana, izmantojot organizācijas resursus, bez atlīdzības, kā arī ņemts vērā reitingu aspekts, ka LTV bijusi starp skatītākajām televīzijām. LTV esot izvēlēta arī, izvērtējot pieejamību - sabiedriskā televīzija, kas nav maksas kanāls un pieejama plašai auditorijai visā valstī.

Vienošanās paredz, ka par katru no pasākumiem ar LTV slēdz atsevišķu līgumu. Kā attiecībā uz minētajiem pasākumiem norādīts līgumā, - «ņemot vērā pasākuma svarīgo nozīmi Latvijas sabiedrībai, kā arī televīzijas uzdevumu nodrošināt sabiedrībai būtisku notikumu atspoguļojumu televīzijas programmā, organizators (departaments) līgumā norādītās tiesības atspoguļot pasākumu televīzijai piešķīra bez atlīdzības».

Šogad vienošanās ar LTV par kādu pasākumu pārraidīšanu ar atlīdzību nav noslēgtas, norādīja Šmite.

Pērn pārraidīšanas pakalpojumu līgumus Iepirkumu likuma noteiktā kārtībā par konkrētiem pasākumiem pašvaldība noslēdza ar Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT), kas līgumos noteikto veica par atlīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu