Policija nepieļauj prokrievisko aktīvistu pulcēšanos Esplanādē; vairākus nogādā iecirknī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Policija otrdien nepieļāva prokrievisko aktīvistu pulcēšanos Rīgā, Esplanādē, novēroja aģentūra BNS.

Esplanādē bija pulcējušies Aleksandrs Gapoņenko, Vladimirs Buzajevs, Vladimirs Lindermans, Illarions Girss, Sergejs Malahovskis, Jevgeņijs Osipovs un Einārs Graudiņš, lai rīkotu preses konferenci par jaunu organizācijas «Latvijas sirdsapziņas gūstekņu līga» dibināšanu.

Dokumentu parakstīšanas brīdī notikuma vietā dežurēja policija, kura, sākoties pasākumam, klātesošiem paskaidroja, ka šis saiets nenotiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem, novēroja aģentūra LETA.

Viens no topošajiem biedrības pārstāvjiem, partijas «Par dzimto valodu» biedrs Illarions Girss policistiem mēģināja norādīt, ka šī nav sapulce vai pikets un viņiem ir demokrātiskas tiesības vienkārši pulcēties. Neskatoties uz iebildumiem, policijas pārstāvji lika aktīvistiem doties uz policijas mašīnām, kurās viņi tika iesēdināti un aizvesti prom. Pirms tam policijas darbinieki noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu, ko pasākuma dalībnieki parakstīja.

Pasākuma dalībniekiem būs jāraksta paskaidrojums, norādīja policijas darbinieki.

Neskatoties uz likumsargu aizrādījumiem, līdzi atnestie dokumenti tika parakstīti.

Kā paskaidroja Valsts policijā, iecirknī nogādāti pieci vīrieši, pret kuriem sākta administratīvā lieta par sapulču, gājienu un piketu noteikumu pārkāpumu.

Girss pirms kāpšanas likumsargu mikroautobusā žurnālistiem pauda, ka policija pārsniedz savas pilnvaras un norādīja, ka neko ar saviem domubiedriem nav pārkāpis. Viņš arī pauda, ka sodu apstrīdēšot.

Jau ziņots, ka prokrieviskie aktīvisti Latvijā gatavojas dibināt jaunu organizāciju «Latvijas sirdsapziņas gūstekņu līga».

Šāds solis tiekot sperts, lai aizstāvētu «citādi domājošos no policijas izsekošanas Latvijā», vairāki prokrieviskie aktīvisti, kuri vairākkārt nonākuši Drošības policijas redzeslokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu