Reorganizēs policijas mazos iecirkņus; bažas par drošību Centrālajā stacijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija uzsākusi darbu pie mazo iecirkņu reorganizēšanas, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas». Reorganizēt plānots arī Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas iecirkni, par ko satraukti ir gan tajā esošo tirdzniecības vietu īpašnieki, gan arī «Latvijas Dzelzceļa» pārstāvji.

Kā norāda raidījums, Dzelzceļa policija kā atsevišķa struktūrvienība tika likvidēta pirms sešiem gadiem naudas trūkuma dēļ. Toreiz kā «ielāpu» Centrālajā dzelzceļa stacijā izveidoja policijas mini-nodaļu ar diviem trim teritoriju apstaigājošajiem policistiem. Kā atzīst Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, šis solis atstājis negatīvas sekas stacijas drošībā vēl šodien.

Centrālajā dzelzceļa stacijā privātā apsardze uzrauga tikai tirdzniecības vietas, bet drošība zālēs, tuneļos, uz peroniem un ieejām atkarīga no ļoti niecīga skaita patruļpolicistu un simts novērošanas kamerām. Aptaujātie iedzīvotāji situāciju Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtnē novērtē kā kriminogēnu un vēlētos policijas vēl lielāku klātbūtni. Viņi norāda gan uz zādzībām, gan pat saduršanu stacijas durvju priekšā.

Uzzinot, ka tagad Valsts policija sākusi darbu arī pie mazo iecirkņu reorganizācijas, tai skaitā attiecībā arī uz stacijā esošo nodaļu, radies jautājums, vai arī šo likvidēs, jo netālu ir policijas iecirknis Gogoļa ielā.

Stacijas ēkas īpašnieka - uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» - pārstāvis Māris Ozols atgādina, ka dzelzceļš ir nacionālās drošības kritiskā infrastruktūra, kas prasa pastiprinātu uzraudzību. «Kas attiecas uz šobrīd nestabilo situāciju pasaulē un iespējamajiem terorisma draudiem, tad situācija šobrīd nav biedējoša, bet, ja kāds plāno kādu uzbrukumu vai kādas aktivitātes, viņi vispirms izpēta nodrošinājuma līmeni pret šiem draudiem. Attiecīgi, ja apsardzes kvalitāte nav pietiekami augsta, drošība nav augstākajā līmenī, tad tur var gadīties dažādi nepatīkami incidenti. Mēs to ļoti negribētu,» savu viedokli skaidroja Ozols.

Valsts policija noraida bažas, ka stacijas mini-iecirknis tiks likvidēts.

«Nav vispār neviena brīža šaubām par to, ka tur nebūtu jābūt iecirknim vai nebūtu jābūt atbalsta punktam ar policistiem,» uzver Ķuzis.

Tiesa gan, Valsts policija pagaidām arī neplāno ne atjaunot Dzelzceļa policiju, ne arī palielināt Centrālajā dzelzceļa stacijā esošā iecirkņa apgaitas policistu skaitu. «Tas ir jautājums, izejot no resursiem, budžeta. Bet, ja mums parādīsies iespējas papildināt, tad, protams, viena no pirmajām vietām, kur mēs papildināsim, būs tieši dzelzceļa stacija,» sacīja Ķuzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu