Vējoņa apsardzes nodrošināšanai nodos dzīvokli Ogrē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Militārās policijas (MP) rīcībā, sākot no šodienas, tiek nodots dzīvoklis Ogrē, lai nodrošinātu jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsardzi, informēja Ogres novada pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Vējonis ir iepazinies ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas (MP) sniegtajiem datiem par apsardzes izdevumiem, apskatījis Jūrmalas rezidenci un nolēmis pagaidām turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrē.

Nesen Ogres novada pašvaldībā tika saņemta MP komandiera pulkveža Tāļa Majora parakstīta vēstule, kurā lūgts rast iespēju izīrēt nekustamo īpašumu Nogāzes ielā 2B-60, kas ir pašvaldības īpašums. Dzīvokļa platība ir 35 kvadrātmetri.

Izskatot šo iesniegumu domes sēdē 18.jūnijā, dome nolēma ar šodienu nodot šo pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu bezatlīdzības lietošanā MP savu uzdevumu nodrošināšanai uz Vējoņa pilnvaru laiku. Lēmums paredz, ka līgums tiek izbeigts un nekustamais īpašums nododams atpakaļ, ja telpas tiek izmantotas pretēji to nodošanas bezatlīdzības lietošanā mērķim.

Iepriekš dzīvoklis bija izīrēts izglītības iestādes skolotājam, kurš jau labu laiku to vairs neizmanto, norādīja Trumekalne.

NBS komandieris Raimonds Graube gan nesen LTV izteicās, ka, Vējonim izvēloties palikt dzīvot savā dzīvesvietā, proti, dzīvoklī Ogrē, palielināsies apsardzes izmaksas.

Savukārt MP komandieris Tālis Majors LTV iepriekš atzina, ka MP amatpersonu sargāšot jebkurā vietā. «Kādu viņš izvēlēsies, tā būs viņa izvēle. Bet viennozīmīgi, ka gan no cilvēkresursu viedokļa, gan materiāltehnisko līdzekļu un drošības viedokļa ir daudz, daudz grūtāk un sarežģītāk apsargāt dzīvokli daudzdzīvokļu mājā,» uzsvēra Majors.

Viņš atgādināja, ka Jūrmalas rezidence ir atbilstoši ierīkota un sargiem ir vieglāk nodrošināt šī objekta drošību.

Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts Vējonis par Valsts prezidentu tika ievēlēts 3.jūnijā. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, 55 deputātiem balsojot par viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu