Jūnijā studijām RSU pieteikušies teju 1300 studētgribētāji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūnijā studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) pieteikušies teju 1300 studētgribētāju, aģentūrai BNS pastāstīja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Tā kā RSU ir ieviesusi savu elektroniskās pieteikšanās sistēmu, studijām RSU varēja pieteikties jau sākot no 1. jūnija. Mēneša laikā RSU pieteikumus studijām aizpildīja teju 1300 studētgribētāju.

To starpā populārākās programmas ir Medicīna – 214 pieteikumi, Fizioterapija – 94, Farmācija – 56, Zobārstniecība – 55, Uzturs – 54, Veselība un sporta speciālists – 48, Veselības vadība – 33 un citas programmas.

Savukārt sociālajās zinātnēs populārā studiju programma ir Tiesību zinātne – 81, Multimediju komunikācija – 55, Starptautiskās attiecības-Eiropas studijas – 37, Starptautiskais mārketings un reklāma – 33.

Kopumā RSU piedāvā 742 budžeta vieta gan pamatstudiju, gan maģistra un doktora studiju programmās. Pērn kopumā RSU saņēma vairāk nekā 5700 pieteikumu un uzņēma teju 1500 studentu, aizpildot visas valsts budžeta vietas.

Pērn atsevišķās programmās, piemēram, «Uzturs» konkurss sasniedza pat 10 uz vienu studiju vietu. Liels pieprasījums gaidāms arī citās veselības jomas programmās – stomatoloģijā, medicīnā, farmācijā, veselības un sporta speciālista programmā, bet no sociālajām zinātnēm – žurnālistikā, multimediju komunikācijā, psiholoģijā, tiesību zinātnēs, starptautiskajās attiecībās un politikas zinātnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu