Piebalgs: Latvijas pirmā prezidentūra ES Padomē bija izcila

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī Latvijas pirmā prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē norisinājās ES un pasaulei ļoti sarežģītos apstākļos, tā bija izcila, uzskata bijušais ES attīstības komisārs un pašreizējais Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieks Eiropas un ekonomikas jautājumos Andris Piebalgs (V).

Lūgts komentēt Latvijas pirmās prezidentūras norisi un paveikto, Piebalgs sarunā ar aģentūru LETA pauda viedokli, ka Latvija šos sešus mēnešus izmantoja, lai palielinātu savu atpazīstamību pasaulē, tādā veidā arī nostiprinot savu drošību, kā arī veicinot investīciju piesaisti.

«Raugoties no visiem aspektiem, Latvijas prezidentūrai desmit ballu sistēmā varu dot desmit,» sacīja Piebalgs, «jau no 2000.gada esmu bijis visās prezidentūrās, kas man sniedz iespēju salīdzināt. Vienmēr jau var atrast jomas, kur varēja būt labāk, bet viss vienmēr ir relatīvs.»

Jau ziņots, ka Latvija par savas pirmās prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu