Prezidents amatā pavadītos četrus gadus raksturo kā intensīvu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš savus amatā pavadītos četrus gadus raksturo kā ļoti intensīvu darbu, kas nekad nebeidzās un ļāva mācīties un pilnveidoties.

Pēc savas pēdējās oficiālās tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) prezidents norādīja, ka tikšanās laikā pārspriestie pamatjautājumi bijuši saistīti ar aktuālo situāciju, tostarp par iespējamajām imigrācijas kvotām, budžeta veidošanu, kā arī situāciju Grieķijā un Latvijas pirmās prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sasniegtajiem rezultātiem.

«Saruna ar Straujumu tiešām bija ļoti atklāta,» atzina Bērziņš, kurš pauda gatavību nepieciešamības gadījumā arī turpmāk sniegt premjerministrei savu viedokli par aktuālajiem jautājumiem, pārsvarā finanšu sfērā.

Savukārt Straujuma, kura pirms tikšanās prezidentam uzdāvināja ziedus, pateicās par sniegto atbalstu un izpratni darbā, īpaši jautājumos, kas saistīti ar ekonomiku. «Man bija ļoti svarīgi dzirdēt prezidenta viedokli, kuru es ļoti novērtēju,» sacīja Straujuma, piebilstot, ka ļoti uzticas prezidenta ekonomiskajiem vērtējumiem.

Jau ziņots, ka Saeima 8.jūlijā plkst.9 pulcēsies uz ārkārtas sēdi, kurā, stājoties Valsts prezidenta amatā, svinīgo solījumu nodos pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Bērziņš, raksturojot savas turpmākās aktivitātes, jau iepriekš norādījis, ka pavadīs laiku ar savu ģimeni, taču pauda gatavību savu padomu sniegt arī Vējonim. Tāpat prezidents, runājot par turpmākajiem darbiem, skaidroja, ka piedāvājumus un dažādās iespējas izvērtēs pēc Rīgas pils atslēgu simboliskās nodošanas, taču atzina, ka turpmākajā darbā būs aktīvs.

«Kura tā joma būs, to mēs vēl redzēsim, jo izvēle tiešām ir liela,» pauda prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu