«Rīgas siltums» Daugavas labajā krastā konstatē 39 bojājumus siltumtīklos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes Daugavas labajā krastā Rīgas siltumapgādes uzņēmums «Rīgas siltums» konstatējis 39 bojājumus siltumtīklos, pavēstīja «Rīgas siltuma» Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa norādīja, ka līdz trešdienas pulksten 10 «Rīgas siltums» konstatējis 39 bojājumus siltumtīklos, tādējādi karstais ūdens vēl nav namos, kas ir tuvu siltumtīklu bojājumu vietām un kuras nav iespējams apiet, pārslēdzot uz citiem siltumtīkliem.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka «Rīgas siltums» sācis aktīvu bojājumu novēršanu. «Šobrīd jau novērsti pieci bojājumi . Darbinieku brigādes strādā diennakts režīmā, lai pēc iespējas ātrāk novērstu visus bojājumus. Līdz šīs dienas beigām iecerēts kopā novērst 15 bojājumus un pieslēgt karsto ūdeni,» skaidroja Rence un piebilda, ka lielākā daļa klientu karsto ūdeni saņēma jau otrdienas, 30.jūnija, vakarā.

Pēc viņas teiktā, darbs pie siltumtīklu bojājumu apsekošanas tika uzsākts nekavējoties, un siltumnesēja noplūdes vietu konstatēšana turpināsies līdz tiks apsekots pēdējais siltumtīklu posms.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Rīgas siltums», lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, 30.jūnijā veica Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi. Pārbaudes un bojājumu novēršanas laikā iedzīvotājiem nebūs pieejams siltais ūdens.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas RSīpašumā. Uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, «Dalkia City Heat» – 2% un valsts uzņēmums «Latvenergo» – 0,005%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu