ZZS neatļauto ziedojumu atdevusi un samaksājusi € 160 sodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatļauto ziedojumu ir atdevusi un samaksājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemēroto sodu 160 eiro apmērā, apstiprināja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

KNAB konstatējis, ka ZZS pieņēmusi pretlikumīgu ziedojumu 572 eiro apmērā. Kārkliņa norādīja, ka politiskais spēks to ir atdevis, kā arī samaksājis sodu.

Savukārt partija «Saskaņa», kurai par finanšu pārkāpumiem priekšvēlēšanu laikā piemērots 400 eiro naudas sods, par turpmāko rīcību lems pēc tam, kad būs saņemti pārbaudes rezultāti no KNAB, sacīja partijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

Jau vēstīts, ka KNAB trešdien preses konferencē paziņoja, ka, vērtējot iespējamos partiju finansēšanas pārkāpumus 2014.gada Saeimas vēlēšanās, birojs konstatējis, ka sešas partijas norādījušas nepatiesas ziņas deklarācijā, kopumā nenorādot līdzekļus 71,3 tūkstošu eiro apmērā.

Secināts, ka piecas partijas nav ievērojušas ziņojumu par saņemtajiem dāvinājumiem un paziņojumu par paredzamo priekšvēlēšanu aģitāciju iesniegšanas kārtību. Šādus pārkāpumus veica Jaunā konservatīvā partija, «Saskaņa», ZZS, partija «Brīvs no bailēm, naida un dusmām» un partija «Vienoti Latvijai».

«Vienotībai» saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem tika uzlikts naudas sods 4,3 tūkstošu eiro apmērā. «Vienoti Latvijai» tika uzlikts naudas sods 200 eiro apmērā, «Saskaņai» - 400 eiro apmērām, ZZS - 160 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu