KNAB: par «Vienotību» pirms vēlēšanām aģitējusi 21 trešā persona

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par partiju «Vienotība» pirms pērn notikušajām Eiropas Parlamenta un 12.Saeimas vēlēšanām aģitējusi 21 trešā persona, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Inga Jaunskunga.

Kopumā šīs personas aģitējušas par astoņiem deputātu kandidātiem no «Vienotības».

«Tā kā šai partijai bija lieli pirmsvēlēšanu izdevumi, pierēķinot šīs 21 personas aģitāciju, iznāca, ka tā ir tērējusi pārāk daudz,» sacīja KNAB pārstāve.

Jau ziņots, ka KNAB konstatējis, ka « Vienotība» pārsniedza priekšvēlēšanu izdevumu apmēru par vairāk nekā 43 tūkstošiem eiro, Zaļu un zemnieku savienība pieņēma pretlikumīgu ziedojumu 572 eiro apmērā.

«Vienotībai» saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem tika uzlikts naudas sods 4,3 tūkstošu eiro apmērā. «Vienoti Latvijai» tika uzlikts naudas sods 200 eiro apmērā, «Saskaņai» - 400 eiro apmērām, Zaļo un zemnieku savienībai - 160 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu