Vanaga: LIZDA gatava strādāt pie skolu tīkla sāpīgās optimizēšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ņemot vērā Latvijas demogrāfisko situāciju, skolu slēgšana ir realitāte, un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) gatava strādāt pie skolu tīkla sāpīgās optimizēšanas, pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA saprot, ka

demogrāfiskā situācija «ir tāda, kāda tā ir», sacīja Vanaga, uzsverot, ka skolu slēgšana Latvijā ir realitāte.

Viņa norādīja, ka visiem kopā ir jādomā par to, ko darīt ar tiem pedagogiem, kuri skolu reorganizācijas rezultātā paliks bez darba.

«Tie ir sāpīgi lēmumi. Daļai pedagogu tie samazina slodzi, un kāds paliek bez darba, bet demogrāfiskā situācija ir tāda, kāda ir,» sacīja Vanaga, uzsverot, ka arodbiedrība no savas puses ir ar mieru strādāt ar skolu tīkla reformām.

Runājot par jauno algu modeli, Vanaga norādīja, ka, neskatoties uz to, ka, jau vairākas reizes atjaunojot jaunā pedagogu darba samaksas modeļa projektu, tajā joprojām nav iekļautas vairākas nozīmīgas pedagogu prasības, LIZDA joprojām cer sagaidīt savu prasību iekļaušanu.

Vanaga noliedz, ka arodbiedrība patlaban piekāptos Izglītības un zinātnes ministrijai, ņemot vērā to, ka arī jaunajā mācību gadā pedagogu algas turpinās aprēķināt, balstoties uz esošo «Nauda seko skolēnam» modeli.

Vanaga uzsvēra, ka LIZDA ir nolēmusi, ka pašreizējā stadijā esošais jaunā modeļa projekts nav pilnībā gatavs un nepilnīgi izstrādātas reformas ieviešana situāciju varētu tikai pasliktināt. Līdz ar to turpmāko nedēļu laikā Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar pedagogu organizācijām pilnveidošot modeli.

Tiekoties ar arodbiedrību, premjerministre Laimdota Straujuma (V) uzsvēra, ka gan viņai, gan arī LIZDA ir vienota izpratne par to, ka ir jāseko kompleksam un stratēģiskam risinājumam.

Pirmo reizi tiekoties ar jauno LIZDA valdi, Straujuma norādīja: «Ļoti reti gadās, ka atnāk ar konstruktīvu redzējumu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu