Viens reflektants šogad piesakās vidēji piecām studiju programmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Noslēdzoties otrajai dokumentu iesniegšanas dienai, katrs reflektants pieteicies vidēji piecām studiju programmām, liecina portālā «Latvija.lv» pieejamie dati.

Šīs dienas izskaņā studijām 11 Latvijas augstskolās pieteikušies 2789 cilvēki, kopā pretendējot uz 12 839 studiju vietām. Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, pirms gada divu dienu laikā studijām šajās augstskolās tika saņemts par teju 25% lielāks pieteikumu skaits.

Nemainīgi pieprasītākā augstskola joprojām ir Latvijas Universitāte (LU), kur vēlmi studēt izrādījuši jau 1240 reflektanti. Pagaidām populārākā augstskolas fakultāte ir Medicīnas fakultāte, kur studēt pieteikušies 260 reflektanti. Nemainīgi pieprasīta palikusi tāpat Ekonomikas un vadības fakultāte, kā arī Juridiskā fakultāte.

Studijām Rīgas Tehniskajā universitātē pieteikušies 763 reflektanti, cīnoties par 4362 studiju vietām. Lielākais pieprasījums ir pēc studiju vietām Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē saņemti 232 reflektantu pieteikumi, Daugavpils Universitātē - 119, Banku augstskolā - 94, Vidzemes Augstskolā - 64, Ventspils Augstskolā - 68, Liepājas Universitātē - 81, Rēzeknes Augstskolā - 68, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā - 58, bet Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - divi pieteikumi.

Studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nav vienotajā uzņemšanas sistēmā, saņemti pieteikumi 1668 studiju vietām, pastāstīja augstskolas pārstāvis Edijs Šauers. Vislielākais reflektantu skaits izrādīja interesi par medicīnas studijām - tām pieteikušies 158 topošie studenti. Studētgribētāji aktīvi pieteikušies studijām fizioterapijas un farmācijas jomā.

Pieteikšanās studijām visās minētajās augstskolās norisināsies līdz 7.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu