Godinās cilvēkus, kuri savu ķermeni ziedojuši zinātnei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šodien plkst.12 Rīgas Mārtiņa baznīcā notiks Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rīkotais piemiņas brīdis un bēres tiem cilvēkiem, kuri savu ķermeni ir ziedojuši medicīnai un zinātnei RSU anatomikumā.

Kā informēja augstskolā, pīšļu apglabāšanas ceremonija sāksies plkst.13 Mārtiņa kapos.

Vairākās ar medicīnu saistītās Eiropas augstskolās tradicionāli notiek aizlūgumi, kuros cieņā un mīlestībā tiek sacīti pateicības vārdi cilvēkiem, kuri sevi ziedojuši zinātnei, bet dažādu iemeslu dēļ viņu mūža ritējuma loks simboliski nav noslēdzies. 2002.gadā RSU kļuva par pirmo augstskolu Baltijas valstīs, kas sāka pateicības dievkalpojumu tradīciju, lai svinīgi pateiktos cilvēku nesavtībai zinātnes ceļā uz patiesību.

Ceremonijā piedalīsies Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas Krusta draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons, Romas katoļu baznīcas bīskaps un Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudzes prāvests Andris Kravalis, Latvijas Pareizticīgo baznīcas pārstāvis priesteris Jānis Dravants, Baptistu draudžu savienības bīskapa vietnieks mācītājs Edgars Godiņš, soprāns Evija Martinsone, čelliste Maija Prēdele un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. Pateicības uzrunu teiks arī RSU rektors Jānis Gardovskis un RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta direktore profesore Māra Pilmane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu