Būvniecības birojs: bīstamākā ēka Rīgā ir cirks; cilvēkiem uzturēties tur nevajadzētu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Bīstamākā ēka Rīgā ir cirks un cilvēkiem uzturēties tur nevajadzētu, piektdien intervijā LNT teica Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Viņš informēja, ka kopumā birojs plānojis veikt 2000 sabiedrisko ēku pārbaudes, tostarp kopš aprīļa jau pārbaudītas 600 ēkas. «Esam secinājuši, ka ugunsdrošība un mehāniskā stiprība ir galvenā problēma publiskajās ēkās. Gandrīz katra piektā ēka ir neatbilstoša prasībām, un īpašniekiem tajā ir jāveic uzlabojumi,» teica Druķis.

Viņš norādīja, ka visvairāk neatbilstību konstatētas Rīgā, taču ir arī citās pilsētās.

Savukārt par bīstamāko objektu Druķis nosauca Rīgas cirku. «Attiecībā uz sabiedriskajām iestādēm Rīgā ir konstatēti atsevišķi objekti, kur šobrīd atrasties ir bīstami. Piemēram, Rīgas cirks. Ēkas tehniskais stāvoklis šobrīd ir tāds, ka to ekspluatēt nedrīkstētu. Īpašniekiem ir jāveic pasākumi, lai šajā ēkā varētu uzturēties droši. Šī ir viena no bīstamākajām ēkām, ko šobrīd esam konstatējuši,» teica Druķis.

Viņš atzīmēja, ka apdraudējumu cirka ēka rada jau vairākus gadus un īpašniekiem ir jāveic atbilstošie pasākumi, lai «nenotiek, kāda nelaime».

Atbilstoši Būvniecības likumam, būvniecības valsts kontroles birojam no 1.jūlija jāveic publisko ēku ekspluatācijas uzraudzība, tostarp jānodrošina informācijas pieejamība būvniecības informācijas sistēmā, kā arī jāveic būvprojektu un būvju ekspertīžu organizēšana noteiktos gadījumos.

Būvniecības valsts kontroles birojs darbu sāka 2014.gada 1.oktobrī līdz ar jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu