Rīgas cirka vadība apšauba secinājumus par ēkas bīstamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas cirka vadība apšauba Būvniecības valsts kontroles biroja secinājumus par cirka ēkas bīstamību. Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska LNT Ziņām pauda, ka viņasprāt, ir bezatbildīgi paziņot, ka cirka ēka atrodas visbīstamākajā stāvoklī, spriežot tikai pēc vizuālajiem apsekojumiem.

Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica raidījumam norādīja, ka nav saņemti tādi signāli, ka cirka darbību vajadzētu apturēt. Lai pārliecinātos par Būvniecības valsts kontroles biroja atkāto, ministrija pasūtījusi pārbaudi. Tās rezultāti gaidāmi divu mēnešu laikā.

Raidījums arī vērš uzmanību, ka jaunnedēļ cirka ēkā paredzēts rīkot vairākus Starptautiskā bērnu un jaunatnes cirka festivāla pasākumus.

Kā ziņots, Būvniecības valsts kontroles birojs šogad veicis jau 600 no plānotajām aptuveni 2000 sabiedriskās nozīmes ēku pārbaudes. Neatbilstības konstatētas katrā piektajā pārbaudītajā ēkā, piektdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja biroja direktors Pēteris Druķis.

Visbīstamākā ēka esot Rīgas cirks, ko, pēc Druķa teiktā, ekspluatēt nedrīkstētu. Kā sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs, Rīgas cirka ēka ar apdraudējumu cilvēkiem kalpo jau vairākus gadus. Ēkas īpašniekiem uzdots veikt pasākumus, lai konstatētos pārkāpums novērstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu