Aptauja: Arvien vairāk cilvēku uzskata, ka paši ir savas laimes kalēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Arvien vairāk cilvēku uzskata - cilvēki paši ir vainīgi, ka daudziem Latvijā iet grūti, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā aptaujā.

Apgalvojumam, ka cilvēki paši ir vainīgi pie savām problēmām, piekrīt teju katrs ceturtais iedzīvotājs jeb 24% aptaujāto. Šis ir augstākais rādītājs kopš 2010.gada, kad tādu viedokli pauda nedaudz vairāk par 13% iedzīvotāju.

Šogad fiksēts teju zemākais to cilvēku skaits, kuri problēmās vaino netaisnīgu sabiedrību/netaisnīgu sociālo iekārtu. Šādi uzskata 30,3% iedzīvotāju, kas ir par nepilniem diviem procentiem vairāk nekā pērn, kad sasniegts zemākais šādi domājošu cilvēku īpatsvars.

41,8% aptaujāto pauda pārliecību - apstāklī, ka daudziem iet grūti, vainīgi abi - proti, kā netaisnīga sabiedrība, tā arī paši vienādā mērā vainojami pie pastāvošajām problēmām. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad abus faktorus vainoja gandrīz katrs otrais iedzīvotājs jeb 47,2%, šogad rādītājs ir krities par 5,4%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu