Klintone: Mums jābūt gudrākiem attiecībās ar Putinu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzturēt nepārtrauktu kontaktu ir labākais, ko var darīt attiecībās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, uzskata demokrātu kandidāte nākamajām ASV prezidenta vēlēšanām Hilarija Klintone.

«Mums ir jābūt daudz gudrākiem attiecībā pret to, kā mēs tiekam galā Putinu un to, kā mēs tiekam galā ar viņa ambīcijām,» sestdien atzina Klintone.

Kādreizējā ASV valsts sekretāre saviem atbalstītājiem Glenā, Nūhempšīrā stāstīja arī par savu personisko pieredzi ar Krievijas prezidentu.

«Es esmu tikusi ar viņu galā. Es viņu pazīstu. Viņš nav viegls cilvēks. Bet es nedomāju, ka ir kaut kas, ar ko varētu aizvietot nepārtraukta kontakta uzturēšanu," atzina Klintone.

Maskavas un Vašingtonas attiecības ievērojami pasliktinājušās kopš Krievijas īstenotās Krimas aneksijas un prokrievisko kaujinieku atbalstīšanas Ukrainā.

Par spīti saasinājumam Putins ASV Neatkarības dienā 4.jūlijā nosūtīja ASV prezidentam Barakam Obamam apsveikumu, kurā norādīja, ka ASV un Krievijas attiecības ir pasaules stabilitātes stūrakmens un aicināja uz dialogu, kas būtu balstīts uz «vienlīdzību un cieņu».

Klintone savā uzrunā atbalstītājiem pieminēja arī Irānu, ar kuru patlaban tiek strādāts, lai panāktu galīgo vienošanos par tās kodolprogrammas ierobežošanu.

Kā uzskata Klintone, pat, ja vienošanās tiks panākta Irānas agresivitāte nebeigsies.

«Tā joprojām paliks galvenā terorismu sponsorējošā valsts. Tā turpinās destabilizēt valdības reģionā un citur. Tā turpinās izmantot savus sabiedrotos, tādus kā «Hezbollah». Un tā turpinās būs eksistenciāls drauds Izraēlai,» sacīja Klintone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu