Brīvdienas Latvijai bijušas traģiskas - noslīkuši septiņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakardiena Latvijai bijusi traģiska - noslīkuši seši cilvēki, - vienā dienā seši noslīkuši cilvēki ir ļoti daudz. Šodien Latvijā atkal gaidāms stiprs karstums, brīdina sinoptiķi. Aicinām visus atpūtniekus peldoties atbildīgi izvērtēt savus spēkus un veselību un ar jo īpaši lielu uzmanību pieskatīt bērnus, neatstāt tos vienatnē ūdenstilpņu tuvumā.

Kā zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), Talsos noslīcis aptuveni 45 gadus vecs vīrietis. Ērgļu novadā noslīcis aptuveni 30 gadus vecs vīrietis. 12 gadus veca meitenīte noslīkusi jūrā pie Salacgrīvas. Rīgā, Voleros noslīcis cilvēks, kura vecums pagaidām nav noskaidrots.

Ir vēl nepilnīgas ziņas par diviem noslīkušiem cilvēkiem, kurus ūdenslīdēji vakar meklēja, bet neatrada. Šodien turpinās Priekuļu novadā noslīkušā cilvēka meklēšana, savukārt otrs noslīkušais, kuru neizdevās atrast, vakar tika meklēts Daugavā pie Daugavpils. Pagaidām šī cilvēka meklēšana nav atsākusies, jo tiek gaidīti policijas norādījumi.

Vienā dienā seši noslīkuši cilvēki esot ļoti daudz, skaidroja VUGD.

Šodien Latvijā noslīcis vēl viens cilvēks

Šodien Latvijā noslīcis vēl viens cilvēks, telekanāla LNT ziņās teica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Līdz ar to šajā nedēļas nogalē noslīkuši septiņi cilvēki. Turklāt trīs cilvēku mirstīgās atliekas nav atrastas.

Vēl divi cilvēki noslīka Priekuļu novadā un Daugavā pie Daugavpils.

Vakar mediķi snieguši palīdzību trim slīkušiem cilvēkiem

Vakar slimnīcās nogādāti trīs cilvēki, kuri bija slīkuši un tika izglābti.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja, visi negadījumi notikuši Rīgas reģionā.

No noslīkšanas izdevies izglābt 30, 40 un 70 gadus vecus cilvēkus. Mediķi izglābtajiem snieguši medicīnisko palīdzību.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem pie ūdens.

Dienesta mājaslapā publicētajos ieteikumos norādīts, ka pārkarsušiem nedrīkst strauji iet ūdenī. Straujas temperatūras maiņa var izraisīt muskuļu krampjus, sirdsdarbības vai asinsrites traucējumus.

Glābēji uzsver, ka nedrīkst lietot alkoholu, ja plānots iet peldēties, īpaši, ja iedzīvotāji atpūšas kopā ar bērniem.

Nodarbojoties ar ūdenssportu vai vizinoties ar laivu, obligāti jāvelk glābšanas veste.

Savukārt, ja pie ūdenstilpes ir bērni, no tiem nedrīkst novērst uzmanību ne mirkli, brīdina glābēji.

Vecāki tiek aicināti ar bērniem pārrunāt situācijas, ko darīt, ja notikusi nelaime un atgādināt glābēju tālruņa numuru 112.

Brīdina par stipru karstumu

Šodien Latvijā atkal gaidāms stiprs karstums, brīdina sinoptiķi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, dienas vidū daudzviet Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 27, plus 29 grādiem.

Savukārt Baltijas jūras piekrastē gaisa temperatūra sasniegs plus 21, plus 24 grādus.

Galvaspilsētā šodien arī gaidāms karsts laiks. Pūtīs ziemeļu puses vējš ar ātrumu 2-5 metri sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra šodien Rīgā gaidāma plus 25, plus 26 grādi.

Rīgas peldvietās ūdens temperatūra sasniedz +22 grādus

Svētdienas rītā ūdens temperatūra Rīgas peldvietās sasniedza +22 grādus, vēsta pilsētas dome.

Vakarbuļļos ūdens temperatūra no rīta bija +19 grādu, Vecāķos +21 grāds. Arī Ķīšezerā ūdens iesilis līdz +21 grādam, savukārt Bābelītes ezerā un Daugavā - līdz +22 grādiem.

Citviet Latvijā ūdens temperatūra no rīta bija +17..+21 grāds jūrā un +19..+23 grādi upēs un ezeros, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pēcpusdienā un vakarā gaidāms par 1-3 grādiem siltāks ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu