ASV speciālo spēku vienība novērtē Latvijas mediķus ar izcilību aizvadītajās militārajās mācībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca ir saņēmusi atzinības rakstus no ASV Aizsardzības ministrijas Speciālo spēku vienības Austrumeiropā vadības par izcilo sniegumu jūnijā Latvijā notikušajās militārajās mācībās «Sabre strike».

Lai pārbaudītu slimnīcas spēju reaģēt ārkārtas situācijās, mācību organizatori bija izmainījuši iepriekš saskaņoto scenāriju, tā vērtējot personāla spēju pielāgoties negaidītiem pavērsieniem un darboties augsta stresa apstākļos, kā arī mācību procesā iekļāva vairākas provokācijas, pārbaudot spēju konsekventi sekot vienotam rīcības plānam.

ASV Aizsardzības ministrijas Armijas daļas Speciālo spēku vienības komandiera Pītera Frišholca (Peter J. Frischholz) parakstītajā atzinības rakstā ir izcelts slimnīcas personāla ieguldījums mācību plānošanā un efektīvā realizēšanā. ASV pārstāvji augstu ir novērtējuši personāla profesionalitāti un fleksibilitāti, saglabājot augstas darba spējas un demonstrējot stresa izturību vairāku stundu garumā. Atzinīgi ir novērtēts arī Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas tehnoloģiskais parks.

Tomēr kā uzsver Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs, «vissvarīgākais ir un paliek personāls, kura gatavība un spēja sniegt palīdzību kritiskā situācijā ir augstākā jebkuras ārstniecības iestādes vērtība. Mācības ļauj ikvienam pārbaudīt sevi, bet visiem kopā - baudīt pleca sajūtu un pierādīt, ka komanda ir. Kolektīva spēja strādāt komandā, sadarboties, vienoties kopīga mērķa sasniegšanai ir tas, ar ko varam lepoties.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu