Jauno pedagogu algu modeli sākumā virzīs izskatīšanai valdības komitejā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jauno pedagogu darba samaksas modeli izskatīšanai valdībā varētu virzīt pēc nedēļas, tomēr pirms tam modelim būs jāgūst atbalsts Ministru kabineta komitejā (MKK).

Kā pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), jauno algu aprēķināšanas kārtību MKK plānots skatīt nākamajā pirmdienā, 13.jūlijā. Ja modelis MKK gūs atbalstu, tad to izskatīšanai valdībā varētu virzīt uz tuvāko sekojošo Ministru kabineta sēdi, proti, 14.jūliju.

Jaunā pedagogu algu modeļa izskatīšanu valdībā sola jau kopš jūnija, izskanot vairākiem iespējamiem datumiem. Arī šoreiz ministrijā norādīja, ka nav pilnīgas garantijas, ka modelis tiešām tiks skatīts minētajā valdības sēdē, jo tas atkarīgs no MKK lēmuma.

Iepriekš izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pauda viedokli, ka, neskatoties uz to, ka modelis varētu netikt ieviests jau ar 1.septembri, līdz mācību gada beigām vai, kas esot reālāk, vasaras vidum, vajadzētu pieņemt Ministru kabineta noteikumus. Noteikumi tikšot virzīti steidzamības kārtā.

Kā ziņots, IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt darot to divos atsevišķos posmos.

Modeļa ieviešana valsts profesionālās izglītības iestādēs varētu notikt jau 1.janvārī, bet pašvaldību un privātajās vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs - tikai ar 2016.gada 1.septembri.

Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai valsts budžetā gadā papildus ir nepieciešami 31,43 miljoni eiro, 2016.gada četriem mēnešiem - 10,48 miljoni eiro, lai novērstu pašreizējo pedagogu atalgojuma nevienlīdzību un palielinātu nepieciešamo atbalstu skolēniem.

Kā ziņots, gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, gan Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, gan arī citi sadarbības partneri, norādot uz izstrādātā modeļa nepilnībām, iestājās par to, ka modeli ieviest šogad nedrīkst, piedāvājot tā ieviešanu pārcelt uz nākamo gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu