Vējonis: prezidentam ir jābūt politiski neitrālam; uzturēs ciešu dialogu ar partijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jebkuram Valsts prezidentam ir jābūt politiski neitrālam, uzskata jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš iecerējis uzturēt ciešu dialogu ar partijām Saeimā ne tikai valdības krīzēs vai pēc vēlēšanām.

«Jebkuram Valsts prezidentam ir jābūt politiski neitrālam un es to pilnībā apņemos darīt. Man nav svarīgi šajā brīdī, kuru partiju esmu pārstāvējis. Jebkuri lēmumi, kas valstī jāpieņem, ir jāskatās, ko no tā iegūst valsts, ko iegūst Latvijas tauta, iedzīvotāji, tas var būt tikai un vienīgi kritērijs lēmumu pieņemšanai,» Vējonis otrdien uzsvēra intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

Viņš iecerējis uzturēt ciešu dialogu ar partijām Saeimā.

«Tas, ka es, atšķirībā no iepriekšējiem prezidentiem, daudz ciešāk uzturēšu politisko dialogu ar Saeimā pārstāvētajām partijām, jā, es to darīšu, nevis tikai pie valdību krišanas, kad notiek jaunās koalīcijas veidošana vai pēc vēlēšanām, bet regulāri, tiekoties ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem, lai runātu par viņiem svarīgiem jautājumiem, par Saeimai svarīgiem jautājumiem, lai tomēr kopīgi mēs spētu virzīt un pieņemt lēmumus, kas svarīgi valsts attīstībai,» dienu pirms svinīgā zvēresta došanas intervijā LNT sacīja Vējonis.

Vējonis neplāno braukt pa Latviju ar ieslēgtām bākugunīm

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis neplāno braukt pa Latviju ar ieslēgtām bākugunīm, dienu pirms svinīgā zvēresta došanas viņš izteicās LNT raidījumā «900 sekundes».

«Es neplānoju braukt pa pilsētas vai Latvijas ceļiem ar ieslēgtām bākugunīm. Es plānoju iekļauties, līdzīgi kā visi autobraucēji, kopējā plūsmā. Tāpat kā to darīja pašreizējais prezidents,» viņš norādīja.

Viņš pastāstīja, ka pēc stāšanās amatā, gaidāma neliela pieņemšana, lai atzīmētu šo notikumu, uz kuru aicinās Saeimas deputātus, vēstniekus.

«Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, no daudz kā mēs esam atteikušies, un es daudzas lietas arī turpināšu, jo jābūt ir sabalansētai attieksmei. Mēs nevaram rīkot glaunu inaugurācijas balli, kas varbūt pēc protokola un tradīcijām pienākas, bet tajā pašā laikā nevaram atrast naudu pensiju palielināšanai vai kādiem citiem mērķiem,» savu viedokli klāstīja Vējonis.

Jau ziņots, ka esošajam prezidentam Andrim Bērziņam pilnvaras beigsies 7.jūlija pusnaktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu